Orbán teljesíti be Trianon végzetét

2023. július 03. 14:30

És ez az igazi dráma!

2023. július 03. 14:30
null
Gréczy Zsolt
Gréczy Zsolt
Facebook

„Ma attól harsog a Fidesz, hogy akik nem úgy jajgatnak Trianon miatt, mint ők, azok nem is magyarok, sőt, hazaárulók. Pedig nem a többi párt, hanem a Fidesz vonult ki a Trianon-szó hallatán az országgyűlésből - Orbánnal az élen.

E poszt mégis arról szól, hogy ha Trianon a magyarság szétszakításának szimbóluma, akkor e szétszakítottságot, és ezáltal a magyar nemzet végzetét épp a Fidesz, és az Orbán-kormány teljesíti be.

Amióta Orbán kormányoz, sosem látott mértékben vándorol ki a magyar - persze, nem a Türk Tanács országaiba, hanem a Fidesz szerint haldokló Nyugatra.

Ha valami, akkor ez szakítja szét a magyar családokat. Síró szülők és nagyszülők kísérik ki a repülőtérre a gyereket, az unokát. Másnál meg az történik, hogy a fiatal családtag kimegy tanulni vagy dolgozni. Kint találja meg a szerelem, kint alapít családot, kint dolgozik, kint fizet adót, járulékot, sokuknál a kint született baba már meg sem tanul magyarul, mert minek... Soha nem fognak visszajönni.

És ez az igazi dráma!

Másutt már nem költenek arra, hogy hazarepüljenek - drágaság van, plusz a macera - inkább szkájpon beszélgetnek az itthoniakkal.

De hol pótolhat egy szkájp egy ölelést, egy közös asztalnál elköltött vasárnapi családi ebédet, a régi fényképek közös megnézését?

És egyre többen mennek, mert itt nem lehet élni. Itt nem lesz rendes diploma, megfelelő bér, lakást venni vagy bérelni szinte reménytelen. A pelenkán, a babakocsin is 27 százalék az áfa, nincs elég gyerekorvos, védőnő. Ugyan, miért maradna?”

Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Dixtroy
2023. július 13. 10:24
Gyakran lamentálnak a cigók is, hogy bazmeg 27%áfa van a pelenkán, meg a babakocsin, húzzunk a faszba nyugatra, ne a türkökhöz, ott dolgozni kéne. Hát hogyne, te fasz.
alenka
2023. július 09. 23:02
A Trianon nem most - ma volt ... Fájdalmas...de nem a mi generációnk hibája,sőt,meg őseink hibája se.. Több más országnak is megvan a maga Trianon- ja..
AROON
2023. július 05. 07:31
Ezek ősei ugyanúgy benne voltak a csonkításban, mint ahogy most is! A pofájuk nagy, sőt.....
bruboxster
2023. július 04. 15:55
Így hazudoznak kitartóan ezek a mocskos disznók: https://magyarnemzet.hu/velemeny/2021/03/a-kivandorlas-vadja-es-a-valosag
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!