Rendkívüli!

Békemenet after: közönségtalálkozó Bayer Zsolttal, Mráz Ágoston Sámuellel és Horváth Józseffel szombaton 18 órától

Trágárkodjál, és címlapra kerülsz!

2022. október 28. 12:58

Pankotai Lili megpróbálta felgyújtani a közbeszédet, tesztelni, fennmarad-e a neve, ha obszcén szavakat kiabál.

2022. október 28. 12:58
null
Ungváry Zsolt
Ungváry Zsolt
Vasarnap.hu

„Az elmúlt napok legtöbbet emlegetett, hírekben és publicisztikákban, blogbejegyzésekben és közösségi médiában legtöbbet szereplő személye nem a miniszterelnök, nem valamelyik ’56-os hős, nem valami művész, hanem egy tinédzser.

De nem azért, mert feltalálta, kiszámította, megnyerte, még csak nem is azért, mert felszólalt, hanem az ordenáré trágársága miatt. A nevét nem írom le, már csak a Herosztratosz-effektus miatt sem. Ő volt az, aki azért gyújtotta fel az ókori világ csodáját, az Artemisz templomot, hogy fennmaradjon a neve. Ez a kislány most az ókori terrorista babérjaira törve próbálta felgyújtani a közbeszédet, tesztelni, fennmarad-e a neve attól, ha obszcén szavakat kiabál egy, az oktatásért folyó megmozduláson, ahol tanárnak és diáknak azt kellene demonstrálnia a társadalom felé: érdemes ránk pénzt áldozni, ebbe a jövőbe fektetni.

Külön fricska a kormány felé, hogy egy olyan szerzetesrend gimnáziumának tanulója tette ezt, amelybe az elmúlt években ömlött a kormányzati pénz.

A rendszerváltás után elemi erővel tört fel az igény, hogy az 1948-ban államosított iskolák visszakerülhessenek egyházi fenntartásba; az utóbbi években azonban egyre több olyan szülő íratta ezekbe a többnyire nívós gimnáziumokba a gyerekeit, akiknek a kereszténység semmit sem jelent. Szép lassan a maguk képére formálták, átvették ezeket az iskolákat. A szemünk láttára vesznek el, nem hatalmi önkény, hanem belső erjedés miatt.”

 

„A faszomat bele!" - új baloldali „csillag" született az október 23-i tüntetésen (videó)

„Ha el sem hiszed, hogy én, és mi vagyunk a jelen, és a kibaszott jövő" - szögezte le felszólalásában Pankotai Lili. A tanártüntetésnek induló, aztán baloldali tüntetéssé váló október 23-ai megmozdulás során egy pécsi végzős gimnazista, Pankotai Lili egy slam poetry-re emlékeztető „művet" adott elő.

 

Nyitókép: Mandiner Archív

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 64 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bokros Birka
2022. október 29. 18:41
Tantónéne gyere haza, szaros lett a Lili fasza.
Akitlosz
2022. október 29. 13:57
"Trágárkodjál, és címlapra kerülsz!" A Mandiner így működik.
Muszleráj
2022. október 29. 01:04
Ungváry Zsolt. Önálló gondolatok nélküli unalmas "újságíró" :D 2 hónap múlva a kutya se emlékszik rá. Erre a Lili lányra sem. De ő legalább nem uncsi! Muhahaha.
civilvilmos
2022. október 28. 23:16
Igen, egy egyházi iskolában olyan rendnek, szabályoknak kellene uralkodni, hogy eszükbe se jusson ilyen liliféléknek, ill. a szüleiknek, hogy csak az előnyei miatt oda menjenek, ill. oda írassák az ateista gyereküket. Nem a szülők tehetnek róla, hanem az iskola, hogy beengedte őket. Ennyire nem kellene csak a létszámra koncentrálni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!