Karácsonyék megpróbálkoztak a kukabaloldal-projekttel, de eddig bukó

2022. október 07. 08:52

Még Demszky is képes volt feladatának ezt a részét ellátni. Karácsony pedig nem.

2022. október 07. 08:52
null
Ódor János László
Kontra

„Nápolyi hangulat? Karácsony Gergelyt és csapatát 2022-ben kicsit arcon ütötte a valóság: a szemétszállítók sztrájkja olyannyira felizgatta a főváros ellenzéki vezetését, hogy Karácsony Gergely főpolgármester és Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes már reggel 4:30-kor az Ecseri úti telepen volt; Mártha Imre, a Budapesti Közművek (azaz »Stadtwerke«) igazgatója pedig teátrálisan maga vezette az egyetlen sztrájktörő kukásautót. Mi jöhet még?

Szóval cirkusz az már van, kenyér kevésbé.

Pedig olyan szépen indult! A BKM Budapesti Közművek Nonprofit Zártkörűen Működő Részvénytársaság tavaly szeptember 1-jével alakult a nagyvilági Mártha Imre Edgár vezetésével. Régi álmuk volt a »Stadtwerke«, az valami csodaszer lehet: »dollárbaloldalból kukabaloldal«. Az első évet, 2021-et a beolvasztott elődvállalatok (lásd Főkert) örökén masszív nyereséggel, 1,8 milliárdos profittal sikerült zárniuk, minden fasza; van itt pénz!

Azaz hogy csak volt.

Jött az energiaválság, a háborús infláció, a fokozódó társadalmi és dolgozói elégedetlenség – meg hát dolgozni kell, szervezni-vezetni, alkalmazkodni. És értjük mi, hogy a tanárok követelései is jogosak és fontosak (és a csöndben, ám többségben lévő tanárokra is oda kellene figyelni), ám amikor egy hétig nem viszik el a szemetet, az valahogy gyorsabban és fájóbban tud ütni. Ahogy most is.”

Nyitókép: Karácsony Gergely Facebook-oldal

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2022. október 07. 20:11
Nagyon gyenge ez az agitprop cucc..
csulak
2022. október 07. 17:20
KakiGeri https://www.origo.hu/itthon/20221007-karacsony-gergely-szemet-nhkv-bkm.html
powerage
2022. október 07. 14:56
"Mártha Imre" Már van kint videó arról, hogyan tárgyalt a kukásokkal. Balfasz egy senkinek tűnik, testbeszéde alapján szépen, alaposan tele lehetett szarva a nadrágja.
zsanett-kúnrum
2022. október 07. 14:02
a kukalobbi már a spájzban dézsmálná a kompótot
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!