Nagy Ervin: A Jobbik az identitásvesztés miatt utánozza a többi baloldali pártot

2021. március 31. 07:39

A párt egykori alapítója szerint nincs sok különbség Jakab Péter és Gyurcsány Ferenc között.

2021. március 31. 07:39
null

Nagy Ervin, a Jobbik egyik alapítója és a XXI. Század Intézet munkatársa a Magyar Nemzetnek adott interjút. Ebben többek között arról beszélt, hogy a Jobbik elárulta az alapításakor megfogalmazott értékeit, illetve, hogy Jakab Péter a primitív kampányával lenézi a kétkezi munkásokat.

Akit tárt karokkal várt Gyurcsány

A politikai elemzőt magánemberként és pártalapítóként sem érte meglepetésként az, hogy a Jobbik összefogott a baloldallal. Mint mondta ugyan Vona Gábor „épített egy hidat, de nem ő, hanem

Nagy Ervin a korábban jobboldali pártot tizenhárorm éve hagyta ott, de mint mondta, már 2011-ben felhívta a figyelmet arra, hogy a Jobbik elárulta az alapításakor megfogalmazott értékeket. Véleménye szerint pedig ez egyenes út volt ahhoz, hogy először a szélsőjobbra, majd a baloldalra sodródjon a párt.

Nincs lényegi különbség Jakab Péter és Gyurcsány Ferenc között

Nagy véleménye szerint, az interjúban beszélt arról is, hogy csalódott Vona Gábor vezetésében is. Mint mondta, az, amit Vona néppártosodásnak hívott, valójában a Jobbik identitásvesztése volt

Jakab Péter pártelnökségével kapcsolatban a politikai elemző azt mondta, hogy az új pártvezér gyakorlatilag lenézi a melósokat azáltal, hogy a „primitív” kampányával másképpen szólítja meg őket, mint mondjuk az egyetemi tanárokat. Hozzátette azt is, hogy ez már csak azért is álságos, mert Jakab egy pózt játszik el, holott tehetős ember, aki havi 2,4 millió forintot keres.

A politikai elemző az ellenzéki előválasztással kapcsolatban kiemelte, hogy a Jobbiknak már szinte nincs önálló gondolata, hanem csak keresi azokat a szlogeneket, amiket a DK évek óta hangoztat. Mint mondta: „A Jobbik régóta létező baloldali politikában fut versenyt Gyurcsány Ferenccel, melybe a külhoni magyarok helyzetének a megítélése is beletartozik”. Ezzel kapcsolatban kiemelte azt is, hogy

nem lát sok különbséget Gyurcsány Ferenc és Jakab Péter között.

Kép forrása: MTI / Kovács Attila

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
rajgy
2021. március 31. 14:27
Jakab Péter megnyeri az előválasztást és ÖKÖLLÉ formálja a bal-közép tábort! Jaj lesz az urizálóknak!
Belakiss
2021. március 31. 09:05
NERvin!
Tőzeg Áfonya
2021. március 31. 08:39
Tökéletes elemzés Ervin. Nincs min csodálkozni törvényszerű volt, hogy kikötnek Gyurcsánynál. A szavazótáborukat 12 éve nagyrészt a volt MSZP - s szavazazókból gyűjtőtték. Ezért egy részük megmaradt,persze hogy vissza mentek velük a baloldalra. Ha radikális gondolkodásúak lennének az Ervin által leírt árulás miatt 90-95% otthagyta volna őket. Ezt Jakab is tudja ezért volt a proli kampány ami 300 ezer követőt hozott. De Jakab Péter nek is tudni kell szinte kizárólag Orbán gyűlöletr építve nem lehet választást nyerni!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!