Az orbáni Magyarországon már a gyümölcsfogyasztás is elérhetetlen luxus lett

2020. szeptember 14. 11:21

Mi, európai magyarok figyelmeztetünk: az Orbán-rezsimnek semmit sem számít a magyar emberek egészsége.

2020. szeptember 14. 11:21
Demokratikus Koalíció
Demokratikus Koalíció
MTI-OS

„Egyre kevesebb ember tudja mára megvásárolni a friss gyümölcsöket:  legfrissebb statisztikai adatok szerint az élelmiszerárak éves szinten átlagosan 7,9 százalékkal nőttek, ám a friss gyümölcsök 46%-kal kerülnek többe. A brutális emelkedés miatt a szegények, nyugdíjasok, nagycsaládosok már képtelenek megvenni a kora őszi, friss gyümölcsöket.

A Demokratikus Koalíció szerint felfoghatatlan, hogy Magyarországot annyira lepusztította az Orbán-kormány, hogy egy kiló szilvát vagy almát sem tudnak sokan megfizetni. Alapvetően fontos lenne, hogy friss gyümölcsökkel, zöldségekkel segítsük az immunrendszerünk működését a kora őszi időszakban, különösen a mai járványos időszakban, de ilyen árak mellett ez sokak számára képtelenség. Mi, európai magyarok figyelmeztetünk: az Orbán-rezsimnek semmit sem számít a magyar emberek egészsége, szó nélkül végignézik, hogy luxus lett a bevásárlás.

Barkóczi Balázs, a DK szóvivője”

 

Összesen 159 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tevevanegypupu
2020. szeptember 15. 06:51
Egyébként tényleg láttam kisgyereket aki szőlőt szeretett volna, és az anyja mondta, hogy az nagyon drága..gyere, veszünk inkább almát..szóval felesleges azért tagadni a tényeket mert a dk mondja..Az élelmiszerek ára nagyon felment, nem csak a gyümölcsöké, a nagyáruházak meg a kisboltok is as vírusra hivatkoznak, de ez marhaság,hiszen a vírus alatt is járt mindenki boltba..egyszerűenn kihasználják a helyzetet..ócska emberi tulajdonság..Az sem igaz,hogy kevesebb termett a gyümölcsökből, az ember ha végigment a falvakon, minden szezonban a gymölcsfák roskadoztak..Nemakormány emeli az árakat, hanem a termelők..azért a csillagos egekig nemkellene hagyni..ez a magyar paraszt egyébként már nem az az igazi magyar paraszt akik voltak évszázadokon keresztül...akármilyen bio és egyéb dolgokat termel..
linkeloe
2020. szeptember 14. 23:54
Szemlóhegyen is a füvet rágják........
tdezo
2020. szeptember 14. 23:24
Beezeg ha a feri es a bolgar kezere kerulne az orszag akkor aztan meg telen is viragzananak a narancs es bananfak a kertek elatt , a kutyak pedig kavet innanak reggelire....
ilkaildiko
2020. szeptember 14. 23:12
Balf@szok! Támadás! https://www.youtube.com/watch?v=cxRW4-DriOU
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!