Ha jó oldalon állsz, Hitler életművét is éltetheted Magyarországon

2020. július 09. 15:12

Az oktatáspolitika felelőssége a politikusoké.

2020. július 09. 15:12
ifj. Lomnici Zoltán
Origo

„Az egykori Szabad Demokraták Szövetsége politikájáról és ezen belül oktatás- és kultúrpolitikájáról a saját szavazói mondtak megsemmisítő ítéletet, és legfeljebb a hátrahagyott egymilliárdos adósságot szeretnék látni a választópolgárok. Az SZDSZ oktatáspolitikai kárvallottjai között jó néhányan vagyunk, akik nem értettek egyet a célkitűzésekkel és a módszerekkel. Ily módon érintettként a HírTV-ben elmondtam a véleményem a bukott liberális párt zsákutcás politikájáról, és megemlítettem, hogy a zsinórmértéknek tekintett Szerb Antal munkásságán belül a világirodalom bemutatása volt a meghatározó, mégis ennek alapján állították össze a magyar irodalom tantárgy bemutatását szolgáló oktatási anyagokat.

A nyilatkozat elhangzása után pár nappal a 444 és a Soros György által finanszírozott szatellit orgánumok felhorkantak arra utalva, hogy Szerb Antalt bírálni merészeltem. Nyilvánvaló, hogy az oktatáspolitika felelőssége a politikusoké, ezért a tragikus sorsú író irodalmi tevekénysége csupán eszköz lehet a politikacsinálók kezében, mégis a kritikát nem a SZDSZ politikájához, hanem Szerb Antal munkásságához kapcsolták, követhető célzatossággal.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2020. július 10. 00:24
Az SZDSZ már nem a politika, hanem a történelem. 10 éve a Fidesz kormányoz és még mindig az SZDSZ-re fogja?
Robur
2020. július 09. 23:39
Tudod, lomnicika, ti nyaljátok a szélsőjobb seggét.
toef36
2020. július 09. 22:01
Kedves Lomnici! Melyik a "Jó" oldal? A Holokauszt-feledékeny László Imre? A "féleszű" (vagy annyi se!) Korózs kóros Lajos? A ráció-free agydaganat? Nem könnyű a válasz...
LAW AND ORDER
2020. július 09. 20:39
"Az oktatáspolitika felelőssége a politikusoké." Remek, nagyon igaz mondat! Látszik a mögé felsorakoztatott, tiszteletet parancsoló műveltség!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!