Ezért rém kínos Vona Gábor török videója

2018. január 30. 14:32

Vona Gáborral csak a múltja jön szembe. Az pedig a mai jobbközép időkben roppant kínos.

2018. január 30. 14:32
Ablonczy Bálint
Heti Válasz

„»Miért is kell a magunk megalázásával török füleknek kedves nótát húzni?« – töprengtem majd’ három évvel ezelőtt, amikor Vona Gábor éppen aktuális törökországi látogatásán Ferenc pápa örmény népirtásról szóló szavait bírálta. Már akkor sem értettem, egy magát kereszténynek tartó párt saját bevallása szerint gyakorló katolikus elnöke miért azonosítja magát ennyire egy muszlim ország történelmi sérelmével.

Ez nem csak morális szempontból problémás, hanem politikai haszna sincs: ugyan melyik magyar szavazónak lesz rokonszenvesebb egy távoli állam vitás kérdéseiben izzó lelkesedéssel állást foglaló pártelnök?

A mostani eset azonban azt mutatja, egy ilyen protokoll-látogatás nem csak nem hoz, egyenesen visz. Lehet célzatosságot emlegetni a török Szürke Farkasok tagjainak Vonát ünneplő vonítását bemutató videó kapcsán, csak nem érdemes. Ebben a történetben semmilyen manipuláció nincs, Vona Gáborral csak a múltja jön szembe. Az pedig a mai jobbközép időkben roppant kínos. Különösen úgy, hogy a politikus 2016-ban még azt mondta: kizártnak tartja olyan fotó előkerülését, amelyen a török nacionalista, félkatonai mozgalom bármelyik vezetőjével szerepelne.

Lehet, hogy a Vona nyakába »Legyen örökké erős a török faj!« feliratú sálat akasztó, őt üdvözült mosollyal ölelgető farkaskölykök között nincs ott a szélsőjobboldali szervezet egyetlen elnökségi tagja sem. De attól még a történet ellentmond mindennek, amit mostanában a Jobbik képviselni szeretne. ”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 106 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
dakotasámán
2018. január 31. 12:41
"Már akkor sem értettem, egy magát kereszténynek tartó párt saját bevallása szerint gyakorló katolikus elnöke miért azonosítja magát ennyire egy muszlim ország történelmi sérelmével." hát bazmeg, nem érted ? és azt érted-e, hogy egy pápát látogató, magát kereszténynek beállító, de a 10 parancsolat minden pontját megszegő miniszterelnök számára miért példa értékű a török illiberális demokrácia ? továbbá azt érted-e, hogy a pápát gyalázó udvari seggnyalóját, - nevezetesen bazmeg zsocát - miért nem utasította rendre ? ha már vonát nem is érted.
br-o
2018. január 31. 10:46
Hmmm, ez lenne Vona "Csuhások! Térdre, imához!" analógiája?
OrangeOrder
2018. január 31. 07:33
Hülyegyerek. 10 éve is ezt mondtam minden palesztin kendős, arabszopó másik hülyegyerekre. Hát ez van, barátkozzatok csak.
PGuszti
2018. január 30. 23:23
Valahogy a tisztelt újságírók elfelejtették, hogy Ali Agca, II. János Pál pápa merénylője Vona kedvenc török szervezetének, a Szürke Farkasoknak volt tagja.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!