Nem lenne ideje egy nyugati nyitásnak?

2017. július 05. 09:33

A magyar miniszterelnök legfeljebb uniós csúcson találkozik Nyugati kollégáival.

2017. július 05. 09:33
Ablonczy Bálint
Válasz.hu

„Más fronton sem jobb a helyzet, nemhogy az ázsiai vagy afrikai, de még az EU-n kívüli európai országokba is alacsony a kivitelünk.  Mindezt annak ellenére, hogy az elmúlt években a legmagasabb szintű kétoldalú találkozók éppen a külgazdasági offenzívával megcélzott országok vezetőivel jöttek létre Moldovától és Grúziától Törökországon át Mongóliáig és Kazahsztánig.

Eközben a velünk egy unióba tartozó országok vezetőivel – akikkel a legtöbbet kereskedünk, ahonnan a legtöbb befektetés érkezik és amely államokban a legtöbb állampolgárunk él – ritka a kétoldalú találkozó, mint a fehér holló.

 A magyar miniszterelnök legfeljebb uniós csúcson találkozik Nyugati kollégáival. Közülük kétoldalú találkozón legutóbb Theresa May brit miniszterelnök fogadta Orbán Viktort tavaly novemberben.

Ebből az országcsoportból a legfrisebb vendég a hatalommal nem rendelkező osztrák államfő, Alexander van der Bellen, aki június közepén járt nálunk. Előtte kínosan sokáig senki. 

Nem lenne ideje egy nyugati nyitásnak?”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 96 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
néhai Ch.Pilot
2017. július 06. 08:28
Ablonczy elvtárs úgy ír, mintha nem tudná: a Nyugat akar minket az ismert politikai nézetkülönbségek miatt elszigetelni, tönkretenni. Hiába is próbálnánk nyitni feléjük, nem hajlandók leülni velünk, csak akkor tennék, ha újra ballib csőcselék kormányunk lenne, amelyik lakájként szolgálja ki őket. Persze nyilván azért próbálja a nyugat felé történő nyitásra rávenni Ablonczy elvtárs Orbán Viktort, hogy amikor visszautasítják a közeledését, írhasson egy cikket arról, hogy sehol sem állnak szóba vele. Kilóg a lóláb, Ablonczy elvtárs!
GV0917
2017. július 05. 18:29
Kicsi vagyok, székre állok. onnan egy nagyot kiálltok, Új NYUGATI SEGGET VÁROK, Mit örömmel kiszolgálok.... Nyalok nyáron, nyalok télen csiga-nyálas kerek réten, nyalok nyelek ingyen-pénzért Hogy verné meg a nehézség! A fejembe nagy sötétség. A Keletről szó sem lehet Anyajegyes fenekeket Ez az ,miről szó sem lehet. Versem is van, egy négysoros Bár a ríme kissé szoros: Mitől lesz a gatya szaros? Ha nyalja egymást a két Lalyos!
puszika
2017. július 05. 16:17
Kedves Ablonczy! Tudod ez úgy van/nem kellene ezt egy médiamunkásnak magyaráznom/,hogy amit a magyar gazdaság megtermel,azt bizony el is kellene adni. Nyugatra? Hisz ott is felesleg van.Sőt , az orosz embargó miatt egyre több. Így aztán nem marad más,új piacokat kell keresni.Hogy ezt politizálás nélkül nem lehet megvalósítani...............ilyen ma a világ! A kérdés az rossz-e az orosz embargó? Mindenkinek rossz!! Ennek ellenére görcsösen ragaszkodunk egy romboló elképzeléshez,miközben a nagyok kerülő utakon kereskednek az oroszokkal, nem mellékesen nagy haszonnal. Persze az nem úgy van ,hogy az új piacok egy csettintésre magyar árút vásárolnak,de az látszik az exportált árúk nagysága fokozatosan növekszik. De miért kell magyaráznom egy sokkal nagyobb rálátással bíró firkásznak,nem tudom??
1120
2017. július 05. 16:17
Há' egy házban vagyunk, ember! Ez olyan, mintha valaki azt mondaná, hogy ahelyett, hogy átmész a szomszédhoz fröccsözni, nyiss be inkább apádhoz a fürdőszobába. (Nem csodálom, hogy egyre többen fordulnak el a válasz.hu-tól...)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!