Itt a magyarázat: ezért üzent hadat a gimnáziumoknak Parragh László

2017. július 13. 15:18

Tény, hogy minden kormányzati előfeszítés ellenére a szakképzés súlya csökken, a diákok inkább a gimnáziumi oktatást választják.

2017. július 13. 15:18
Ablonczy Bálint
Heti Válasz

„De vajon egy új kormányzati reform előkészítése zajlik? Parragh László lapunknak ezt cáfolja, azt mondja, kamarai véleményt képvisel. Ugyanakkor tény, hogy minden kormányzati előfeszítés ellenére a szakképzés súlya csökken, a diákok inkább a gimnáziumi oktatást választják. Ennek egyik oka a képzés alacsony színvonala, a másik a diákok jelentős részének motiválatlansága.

Az érettségit nem adó szakközépiskolákból (korábban szakiskola) tavaly a tanulók negyede mindenfajta végzettség megszerzése nélkül kimaradt. A lemorzsolódás a szakgimnáziumokban (korábban szakközépiskolák) 15 százalék, a gimnáziumokban viszont csak hét százalék volt.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
BőröndÖdön
2017. július 14. 16:55
A parragh egy önző,kártékony fideszes disznó.
u.cserkész
2017. július 14. 08:01
Igazán nem akarok senki pártjára állni, csak azt tudom, hogy jó villanyszerelőt, vízvezeték-szerelőt, festőt, stb. alig lehet találni. A minőségi munkát végzőknek hónapokra előre betáblázott elfoglaltsága van. Politológus, bölcsész, 2-3 %-os pártaktivista meg annyi van, mint a szemét.
yes_we_can
2017. július 14. 01:11
Nem a gimnáziumi oktatást választják. Dolgozni nem akarnak.
Zokni
2017. július 14. 00:25
"Itt a magyarázat: ezért üzent hadat a gimnáziumoknak Parragh László" - írja. Dehát tudjuk. Mert mindig röstellte, hogy nem végzett el egyet sem.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!