Orbánnak Moszkvában a helye az ’56-os emlékévben!

2016. augusztus 17. 17:28

A DK szerint az üzenet egyértelmű: Amerikában nem látják szívesen Putyin európai hídfőállását, mert semmi keresnivalója a szabadságért vívott magyar forradalom megemlékezői között.

2016. augusztus 17. 17:28
Niedermüller Péter
Niedermüller Péter
Demokratikus Koalíció

„A nol.hu információi szerint hiábavaló volt a hónapok óta folytatott fideszes lobbi, az Egyesült Államok nem tart konferenciát az 1956-os magyar forradalom és szabadságharc 60. évfordulóján, mert véletlenül sem szeretnének színpadot adni Orbán Viktornak.

Tíz évvel ezelőtt az Egyesült Államok »Magyarország modellként szolgál a világ számára« címmel szervezett konferenciát az ’56-os forradalom 50. évfordulójára. A Capitoliumban megtartott konferencián George W. Bush amerikai elnök is jelen volt, aki aztán júliusi budapesti látogatásán azt mondta, hogy »Magyarország Európa szívében a szabadság diadalát képviseli a zsarnokság felett. Amerikában büszkén tekintik Magyarországot barátnak.« Hazánk nyugati szövetségesei az 56-os hősök szellemi örököseiként tekintettek a Gyurcsány-kormányra - ellentétben Orbánnal.

A Demokratikus Koalíció szerint, ha Orbán Viktor nemzetközi eseményen szeretne az ’56-os hősökre emlékezni, akkor Moszkvában a helye. A DK szerint az üzenet egyértelmű: Amerikában nem látják szívesen Putyin európai hídfőállását, mert semmi keresnivalója a szabadságért vívott magyar forradalom megemlékezői között. A DK szerint az oroszbarát jobboldal történelmi szégyene, hogy az ’56-os forradalomra külföldön szinte már csak Moszkvában tudnának megemlékezni.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 165 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Takács Dezső
2016. augusztus 18. 12:13
Alsomolnárkám jobb ha a bőröndöd készen tartod és választól majd másik országot !Izrael vagy Usa ha már semmi közöd a magyarokhoz.
mustarharmas
2016. augusztus 18. 10:55
Írja ezt egy elmebeteg, szélsőbalos internacionalista Orbánról...:)
QMil
2016. augusztus 18. 10:20
Oszt a Gyurcsány-híveknek, így például Niedermüller Péternek mióta büdös Moszkva, meg annak ura? Kérdem, mivel nem is oly rég, alig tíz esztendeje Moszkva és annak ura még nagy fontos volt a számukra, annyira, hogy Gyurcsány Ferenc magyar kormányfő saját házában látta vendégül az orosz diktátort, etette-itatta, még kutyasimogatásra is lehetősége nyílt a Diktátornak Gyurcsány hajlékában, s e meleg-baráti találkozóról készült felvételekkel tele volt a magyar sajtó, olyasféle kommentárokkal, hogy tessék-lássék, Gyurcsányt szereti Putyin, s ez az ország érdeke, Orbánt bezzeg le se szarja. Nos, adódik a kérdés, mi/ki változott? Putyin nem, az hótbiztos, sem az ő "nagyon fejlett demokráciája" (ezt maga Gyurcsány mondotta Putyin rendszeréről. Szóval?
Toledo
2016. augusztus 18. 08:49
Orbánnak osztod a helyét. A te helyed hol van te idióta, féreg, kozmopolita, hungarofób vándorpatkány Almolnár?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!