Progresszív szótár II.

2013. július 18. 11:35

A jobboldal állítólag egyszerre horthysta és kádárista is, sőt valójában a „jobb” automatikusan egyenlő a szélsőjobbal.

2013. július 18. 11:35
Máthé Áron
Máthé Áron
Jobbklikk

„Tekintélyelvű - Tekintélyek, viszonyítási pontok nélkül nincs szervezett emberi együttélés. A fogalom buzgó használói valójában úgy értik, hogy a régi, hagyományos tekintélyek helyett a saját újsütetű autoritásaikat kívánják piedesztálra emelni. A tekintélyek elleni harc erősen bomlasztó erővel hatott az európai társadalma szövetére, és ráadásul a régi, élő tekintélyek helyett ellenőrizhetetlen, műanyag tekintélyeket kaptunk cserébe.

Rendpárti - Egy kis szabálytalankodás soha nem árt, és a lázadó ember is régi toposz (ld. Camus). Mégis, nem igazán értjük, hogy mi a baj azzal, ha egy politikus a rend pártján áll? Aki nem rendpárti, az vajon miért küzd? A tohuva-bohu megvalósulásáért? Megítélésünk szerint, a »rendpártiság« és a »tekintélyelvűség« elleni progresszív harc a politikailag korrektül legsúlyosabban leszabályozott, agymosott világ felé tett egyik nagy lépés.

Mérsékelt jobb - A jobboldal megbélyegzését szolgáló ősbalos kifejezés. A jobboldalt ugyebár mérsékelni kell. Különösen Magyarországon akut a probléma, ahol a jobboldal állítólag egyszerre horthysta és kádárista is, sőt valójában a »jobb« automatikusan egyenlő a szélsőjobbal. Valójában az európai baloldal teljesen vállalhatónak tartja az olyan kijelentéseket, hogy a katolikus egyházat meg kell szüntetni Franciaországban, itthon meg az olyanokat, hogy a veszett kutyákat telepre kell vinni. Úgyhogy szerintünk meg a baloldalt kellene mérsékelni, ha lehetne.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bohocugyi allamtitkar
2013. július 18. 16:57
milyen jobboldal? a fideszrol (alias kollegiumi maffia szovetseg) teccik beszelni?
Ald0 Raine hadnagy
2013. július 18. 12:05
"A jobboldal állítólag egyszerre horthysta és kádárista is, sőt valójában a „jobb” automatikusan egyenlő a szélsőjobbal. " hát, igen. Pontosan ilyen egy meggyőződés nélküli, elvtelen, áljobboldali párt. A fidesz.
kukagyerek
2013. július 18. 11:56
Nincs ilyen vagy olyan bal, vagy jobboldal. Ezek csak hülyítések, amit az ökrök be is szopnak, annak rendje és módja szerint. Nemzeti, vagy nemzetellenes oldal van csak. Csak hogy világos legyen: A Jobbik a nemzeti, az összes többi, meg annak az ellenkezője. Minden más elmélet, meghatározás, besorolás, csak a hülyék tovább hülyítését szolgálja. No meg az ország idegen kézre jácccását!
Bunny Munro
2013. július 18. 11:50
a srác, hogy adja a naív ártatlant, közben meg bőszen használja a kettősmércét - minden baloldali minimum komcsi pirézbérenc, nemzetre folyton rárontó velejéig gonosz abnormitás - ez pedig egy tipikus jobber gondolata a balosokról - már amennyire mind a baloldaliak, mind a jobboldaliak egységes tömbként gondolkodnának - ami persze úgy ahogy van hülyeség szóval ez egésznek semmi értelme, de biztos jól lehet rá majd hörögni Mégvalami: nem a jobboldal egyszerre horthystra és kádárista, ez nem jobboldaliság, hanem tipikus magyar proliság kérdése - rengeteg olyan ember van, akik 2002-ben az MSZP-re, 2010-ben meg a Fideszre szavaztak - ők se nem jobboldaliak, se nem baloldaliak, ők ténylegesen Kádár népe, az opportunista tömeg, akik egyszer 19000 forint miatt ide szavaz, majd egy híján 20000 forint miatt meg oda - legfeljebb néhányuk még picinkét meg ias van hülyítve a nagy magyar turulbanszületett dicsőséggel - de igazából ez sem jellemző
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!