Azonos anyagi megbecsülést paralimpiai büszkeségeinknek!

2012. szeptember 06. 09:30

Sok hülyeségre költöttek már el hatalmas összegeket. Bizonyára lehet spórolni a parasportolókon is, ugyanakkor tényleg rajtuk spóroljunk?

2012. szeptember 06. 09:30
Vujity Tvrtko
Facebook

„Barátaim! Kezemben egy hivatalos levél, amelyet az egyik sportklub vezetője juttatott el hozzám (kilétét kérésére nem fedem fel). A levélben többek között ez áll:
»Tájékoztatunk a paralimpiai jutalmazással kapcsolatban, hogy az eltérő mértékű lesz az olimpiai jutalomtól.«
Valamint: »célként fogalmazódott meg, hogy a paralimpiai jutalom az olimpiai jutalom 50 százaléka legyen«.
Lentebb pedig: »... a jutalmazás mértéke később kerül kihirdetésre, ahogy az olimpia esetében is történt.«

A sportklub vezetője azért juttatta el hozzám a levelet, mert látta korábbi civil akcióimat, illetve azt, hogy milyen szinten foglalkozom a parasporttal, a fogyatékossággal élőkkel.

Barátaim, előre jelzem, hogy MINDEN TŐLEM MEGTEHETŐT meg is teszek azért, hogy a londoni paralimpián sikereket elérő büszkeségeink ne kapjanak kevesebbet ép társaiknál.

Magyarország évtizedes adósságban van fogyatékkal élő honfitársainkkal szemben. Sokadszorra csúszik az akadálymentesítés dátuma, épek-egészségesek szabadon foglalhatják el rokkant polgártársaink parkolóhelyeit, nem működnek rendesen az esélyegyenlőséget biztosító szabályozások, sokszor érezhetik rászoruló embertársaink, hogy nem kezelik őket egyenértékűként!
Harminchárom nagyszerű magyar sportoló kiharcolta a londoni paralimpián való indulás jogát! Már két aranyérmünk is van, kicsi csapatunk felülteljesít. Sikereikről nincs élő tévéközvetítés, kevesebb a fény rajtuk, pedig ha valakik, ŐK IGAZÁN MEGDOLGOZTAK, MEGKÜZDÖTTEK A SIKERÉRT!

Tudom, hogy kevés a pénz ebben az országban. De sok hülyeségre költöttek már el hatalmas összegeket. Bizonyára lehet spórolni a parasportolókon is, ugyanakkor tényleg rajtuk spóroljunk?

Amekkora hátrányból jönnek ezek a nagyszerű emberek, amekkorát olykor a többségi társadalom okoz nekik...nem kaphatnak kevesebbet!!! Nem illene, nem lenne szép, nem jó az üzenete!
Ne tetézzük adósságunkat!!!

Remélem egyetértesz velem! Remélem Te is MELLÉJÜK ÁLLSZ!!!
MAGYARORSZÁG BÜSZKESÉGEI ŐK IS!!!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
geraz51
2013. január 30. 20:13
Tényleg sok hülyeségre költöttünk már,például rád. Ki beszélt rá,hogy mindenbe beleszólj az utóbbi időben.Hidd el nem vagy te annyira népszerű,mint ahogy gondolod.Azt ígérted,hogy visszamész Pécsre és kivonod magad a gagyi médiából.Na itt az idő,lehet indulni!
Feyszáll
2012. szeptember 07. 06:12
Gomba nyől a fejeden.
SLI0010
2012. szeptember 07. 06:12
"Az, hogy ez a teljesítmény egyenlő lenne az egészséges sportolók teljesítményével, ebben vannak kétségeim." Miben tér el a teljesítményük az ép sportolókétól? Ők ugyanúgy a fizikai teljesítőképességük határait feszegetik, mint az ép sportolók, csak ezek a határok máshol vannak.
SLI0010
2012. szeptember 07. 06:12
Kedves Antigoné! Attól még érdemes elgondolkodni rajta, hogy ő mondta. :) Hoznak ezek a sportolók dicsőséget Magyarországnak? Szerintem igen. Hasonlóan készülnek a versenyekre, mint az ép sportolók? Szerintem igen. Akkor szerintem nekik is jár(na) hasonló elismerés, mint az ép társaiknak, ezzel is ösztönözve más sérülteket arra, hogy nem szabad elengedni magukat. Egyébként 2 napja láttam egy riportot, hogy a szervátültetésesek európa bajnokságára nem tudnak kiutazni a versenyzőink, mert az állam megvont tőlük 11 millió forintot. Ennyit nem ér meg nekünk, hogy egy nemzetközi porondon demonstráljuk, hogy ezekre az emberekre is számítunk?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!