Vesszen triatlon

2010. szeptember 15. 07:27

Erősen aránytalannak tűnik, hogy nyolcezer ember jól érzi magát, másfél millió meg szív.

2010. szeptember 15. 07:27
„A múlt héten félmaraton volt, azelőtt egész, jövő héten szupermaraton lesz, aztán hiper-, aszfaltrajzverseny az M7-esen, kirakodóvásár az Andrássyn, ördögbot-világbajnokság, kutyaszarfesztivál, mindegy, csak le legyen zárva az amúgy is lezártakon kívül még egy híd, két rakpart meg egy főútvonal, máshogy nem lenne dugó. Nehéz elképzelni, hogy mi áll itt a háttérben. Hogy kinek áll ez érdekében? (...)

Semmi bajom sincs a triatlonosokkal, a többségük minden bizonnyal teljesen normális ember, rendesen dolgozik, be tud illeszkedni a társadalomba, még barátaim is vannak köztük, és azt is tudom, milyen ütős ellenérvek sorakoznak az úttorlasz túloldalán. (...)

Számszakilag nehezen áll össze a dolog. Állítólag négyezer külföldi vendég érkezett a triatlonvébére (az alsó rakparton szombaton ebből konkrétan ötöt láttam, és még hozzávehetjük a több tucat hazai nézőt). Azért ha egy ügyesebb utazási iroda kiajánlaná azt a programot, hogy »Lezárjuk az ön kedvéért Európa egyik fővárosát! Andalogjon magányosan a térség legforgalmasabb főútjain! Sakkozzon az Andrássy út közepén! Tengózzon Mészöly Kálmánnal a Lánchídon!«, szerintem ennek a forgalomnak a dupláját is tudná hozni. És akkor még mindig erősen aránytalannak tűnik, hogy nyolcezer ember jól érzi magát, másfél millió meg szív.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 63 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
holnaPinap
2010. szeptember 15. 14:17
figyellek barátom ezek a mosolygó betétek a hülyeségeid után önbizalomerősítő pótszerek? szerintem mi Felnőttek majd eldöntjük hogy mosolygunk e ezeken.
kokavec
2010. szeptember 15. 12:49
Kezd nagyon unalmassá válni a várost maguknak követelő autósok agressziója. Egy teljesen aránytalan rendszer fenntartásáért cirkuszolnak, azon aggódva, hogy elveszik tőlük az eddig megszokott előjogokat. Ébresztő! 21. század. Európa. Itt már nem leszel valaki attól, hogy autód van. Nem jár kiemelt bánásmód ezért, mint régen. Kártékony vagy. Légszennyező, büdös, zajos, sok helyet elfoglaló, sok beruházást igénylő, életveszélyes. A városi életnek újabb, korszerűbb, élhetőbb modelljei alakultak ki. Ha nem tetszik költözz egy autópálya mellé.
advocaat
2010. szeptember 15. 12:00
Idióta zsidó barom: még szóviccben sem gúnyoljuk a hazánk szent földjének elrablása elleni mozgalom jelszavát!! Hazátlan köcsög.
Dr. No
2010. szeptember 15. 10:58
"Nehogy már a pestiek ne bírjanak ki két napot, amikor le van zárva pár nap!" Ez a megjegyzés egyrészt értelmetlenre sikeredett, másrészt nem igaz az sem, amire irányulni szándékozott. A Belváros - értem ez alatt a pesti alsó-felső rakpartot, a Roosevelt teret stb. - nyáron gyakorlatilag három hétvégéből kettőben le van zárva, sőt, van, amikor a Váci út is mellé. Vagy futóverseny van, vagy kirakodóvásár a Lánchídon, vagy Redbull Air race, szóval minden második hétvégére jut valami program, ami járhatatlanná teszi a területet. És akkor még az ilyen-olyan felvonulásokat az Andrássy úton nem is számoltam, Critical Mass, Meleg Büszkeség, Hetero Büszkeség, Toroczkai az Opera ellen stb. stb. Lehetne teríteni ezeket a programokat a város más részeire vagy más településekre is, mindenkinek jobb lenne.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!