Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Révész Attila nem akar vegyes, vándorcsapatot: A versenyhelyzet sokkal egyenlőbb lesz, mint az NB I-ben!

2024. május 14. 18:04

A másodosztályba zuhant Kisvárda sportigazgatója válaszolt a Nyíregyházának, újfent kritizálta a fiatalszabályt, és elárulta, hol folytatja a pályafutását a csapat egyik legnagyobb értéke, Ötvös Bence, aki ingyen távozik.

2024. május 14. 18:04

Nyitókép: Facebook/Kisvárda FC/Móricz Csaba

***

„Ha feljutunk, akkor sem az lesz a célunk, hogy légiósokkal rakjuk tele a csapatot. Biztosan kell igazolni egy-két külföldit, de nem fogunk úgy kinézni, mint például a Kisvárda”– idéztük az azóta az NB I-es tagságot bajnokként kivívó Nyíregyháza Spartacus tulajdonosát, Révész Bálintot a csakfoci.hu-nak adott korábbi nyilatkozata alapján. Ha nem is erre reagálva, de a megszólított fél, Révész Attila, a Kisvárda sportigazgatója megvilágította, miért működtek úgy, ahogy az élvonalban, s hogy látja az NB II-es lehetőségeket, a két osztályra vonatkozó ún. fiatalszabály kérdését.

Ezt is ajánljuk a témában

Hat esztendő, többek között egy bajnoki ezüstérem megszerzése után a 2023/2024-es idény végén búcsúzik a labdarúgó NB I-től a Kisvárda FC. A várkerti együttes komoly hátrányt szedett össze, amíg hosszú időn keresztül nem játszhatott hazai pályán a gyepszőnyeg megbetegedése miatt. Az sem hajtotta a „Vitézek” malmára a vizet, hogy jó előre jelezték: a fiatalok bevetéséhez kötött központi támogatás érdekében nem tudtak feltétlenül a legerősebb csapatukkal játszani, miközben több klub megengedhette magának, hogy ne vegye figyelembe az ajánlást. Révész Attila, sportigazgató ennek kapcsán elemezte a kialakult helyzetet.

Az elmúlt két évnek a kötelező szabálya, amit az MLSZ rótt a fiatalok és a magyar játékosok tekintetében ránk, az nekünk kedvezőtlen volt. 

Nem csapatépítésről beszélhettünk, hanem már csak játékosigazolásról. Az NB II-ben viszont vissza szeretnénk térni ide, itt mindenkinek kellesz kötelező jelleggel fiatalt játszatni.

 A versenyhelyzet sokkal egyenlőbb lesz, mint az NB I-ben. A játékosaink nagy része kényszerből maradni fog, akit tudunk, természetesen értékesítünk. Szeretnénk hozni néhány labdarúgót, de azt gondolom a mostani keretünk 60-70 százalékban meg fog maradni” – beszélt a háttérről a Kossuth Rádiónak a sportvezető.

Révész Attila konkrét neveket is elárult, sőt azt is, hol folytatja a kisvárdaiak egyik legjobbja, a magyarok közül évek óta alapembernek számító, a klub színeiben 117 tétmérkőzésen, közte kereken 100 élvonalbeli találkozón szerepelt 26 éves középpályás, Ötvös Bence. 

Azok a játékosok, akiknek lejár a szerződése, Bogdan Melnyik, Ötvös Bence vagy már találtak csapatot vagy már tárgyalások közepén állnak, és távozni fognak. Ötvös már aláírt Paksra, ott folytatja a pályafutását az NB I-ben. Azt gondolom, nekik ott is kell játszaniuk. Az akadémiánkról most már ki fog jönni egyre több játékos. A következő szezonban már néhánynak itt kell lennie a másodosztályú felnőttcsapatban. Mert 

van 5-6 olyan kimagasló képességű tehetségünk, akik ha beérnek fizikálisan, és velük vissza tudunk jutni, akkor stabilizálhatjuk tudjuk az NB I-ben a helyünket. Ha nem, akkor továbbra is csak egy vegyes, vándorcsapat benyomását kelthetjük.

 És mivel az akadémiánk az első tíz között van, ezért kénytelenek vagyunk ezekre támaszkodni.

Ezt is ajánljuk a témában

 

 

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-92
2024. június 07. 20:58
🍓 ️ ­É­­­r­­t­­­é­k­­­e­­­l­­d­­­ ­­a­ ­s­­z­­e­­­x­i­ ­­p­­­u­n­­­c­­i­­m­a­­­t­­­ 👉 𝐖­­­𝐖­­­𝐖­.­𝐗­­­𝟏­𝟖­­­.­­­𝐅­­𝐔­𝐍
Garullus
2024. május 14. 20:30
"Itt mindenkinek kellesz kötelező jelleggel fiatalt játszatni." - értem én a tájnyelvet, de egy szerkesztőnek illene kijavítania.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!