Milyen kellemetlen: így fütyülik ki országuk himnuszát az „érzékenykedő” Liverpool-szurkolók! (VIDEÓ)

2024. február 28. 08:52

Egy kis adalék.

2024. február 28. 08:52
null

Tovább gyűrűzik a balhé a vasárnapi angol Ligakupa-döntő után, amelyet a Liverpool hosszabbításban nyert meg a Chelsea ellen, és ezzel tizedszer is a magasba emelhette a trófeát. Mint ismert, a hazai Liverpool-drukkerek úgy vélik, a Match4 csapata tiszteletlenül viselkedett a csapattal és a szurkolókkal szemben: mialatt a lelátón a klub „himnuszát”, a „You'll Never Walk Alone” című szerzeményt énekelték, Monoki Lehel műsorvezetőtársa, az egykori válogatott védő, Sebők Vilmos azt imitálta, hogy ő vezényli az ünneplő tömeget.

Ezt is ajánljuk a témában

Az eset után a csatorna, a műsorvezető és a korábbi labdarúgó is elnézést kért a viselkedéséért, de rajtuk kívül többen is szót kértek, mondván egy himnusz alatt nem táncolunk.

A PoolBarátok közösségi oldalának szerkesztője így fogalmazott a történtekkel kapcsolatban:

több tízezer ember megél valami bensőséges, transzcendens élményt. Több tízezer ember edzőjével, csapatával – lehet, hogy utoljára – együtt énekel a Wembleyben, közben a médiaszemélyiségek végigröhögik, végigmajomkodják”

– adott hangot felháborodásának a sorok írója.

Ezt is ajánljuk a témában

Nem táncolunk, nem vezényelünk, nem nevetgélünk. Ezzel egyetértünk, rendben van. Egy érdekes és kicsit sem elhanyagolható részlet mellett azonban ne menjünk el szó nélkül: fütyülni és fújolni sem szabad? Vagy ez megengedhető, ha a Vörösök drukkereiről van szó?

Immár rendszeres, hogy a liverpooli szurkolók fütyülnek, amikor felhangzik Anglia nemzeti himnusza! Nem egy klubinduló alatt vezényelnek, hanem az országhimnusz alatt fütyülnek és fújolnak!

A Ligakupa-döntőben sem volt másképp, alig lehetett hallani a himnusz hangjait a liverpooli szurkolók füttykíséretétől. Korábban, a III. Károly király megkoronázásának napján rendezett Brentford elleni bajnokin, illetve a 2022-es FA-kupa fináléban is hasonlóan jártak el.

Sérelmük középpontjában nem egy személy, hanem az ország berendezkedése áll, a nemzeti himnusz pedig a bizalmatlanságukat jelképezi. A Liverpool-szurkolók gyakran fejezik ki elégedetlenségüket a konzervatív kormányokkal, különösen a Hillsborough-katasztrófával kapcsolatban. Mint ismert, az 1989-ben rendezett FA-kupa elődöntőn tapasztalt rendezői hiányosságok és tömegjelenetek következtében 97 szurkoló vesztette életét.

Egy klubinduló vezénylése vagy a nemzeti himnusz rendszeres kifütyülése – minden sérelem figyelembe vételével döntse el mindenki maga, hogy melyik a megvetendőbb!

Fotó: MTI/EPA/Peter Powell

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:28
🍓 ️ ­A­­­ ­­d­ö­­­g­­­ö­­s­­ ­­l­á­­­n­­­y­­o­­k­­ ­v­­­á­­­r­­n­­­a­­­k­ ­­­r­á­­­d­ 👉 𝗪­­𝗪­­­𝗪­­­.­­­𝗖­𝗨­­­𝗠𝟰­­.­𝗙­­­𝗨­­𝗡
billysparks
2024. február 28. 19:45
A Liverpooliak scouserek ,nem angolok. Mindig is az angol válogatott ellen szurkoltak. Semmi látnivaló nincs itt, csak az információban szűkölködő újságírók próbálnak hírt csiholni.
rugbista
2024. február 28. 15:51
Sebők is mit nyalizik: egy klub"himnusz" (ami nem is olyan régi) az nem egy nemzet himnusza. Nem csinált semmi bajt. Aki sértőnek érzi, az az ő dolga.
xerxesz
2024. február 28. 13:37
hát, kedves clansman, gratulálok... sikerült meggyalázni egy másfél éve halott asszonyt... ez a "magyar" Liverpool-szurkolók értelmi képessége? kérdezem... ywah (you'll walk alone to hell)...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!