Telt ház előtt győzte le a magyar férfi vízilabda-válogatott Franciaországot

2024. január 24. 22:04

A hajrára őrölték fel a franciákat a mieink.

2024. január 24. 22:04

A februári, dohai világbajnokságra címvédőként készülő magyar férfi vízilabda-válogatott barátságos mérkőzésen hazai környezetben 14-10-re legyőzte a francia csapatot. Varga Zsolt szövetségi kapitány hamarosan szűkíti a keretet – amelyet a Fukuokában világbajnoki címet nyert rutinosabb és a januári Európa-bajnokságon negyedik fiatalok alkotják – , csütörtökön pedig Barcelonába utazik a csapat, ahol az Európa-bajnok spanyolokkal gyakorol majd.

A Komjádi Uszodában telt ház fogadta a csapatokat, a magyaroknál visszatértek a Fukuokában világbajnoki címet nyert, a januári Európa-bajnokságot viszont kihagyó rutinos klasszisok, míg a horvátországi kontinensviadalon remekül helytálló csapatból Tátrai Dávid és Kovács Péter kapott lehetőséget azok közül, akik nem voltak ott Japánban.

Az első negyedben meglátszott, hogy a két válogatott hétfő óta közösen készül, hiszen hosszú perceken keresztül nem tudták meglepni egymást, még kiállítást sem ítéltek a bírók. A magyarokat az első két negyedben a vb legjobbjának megválasztott Zalánki és a csapatkapitány Jansik „húzta”, mindketten két-két remek gólt szereztek.

A franciák azonban ezúttal is bizonyították, hogy rendkívül sokat fejlődtek, még a világ élvonalába tartozó csapatokat is képesek megszorongatni, így a harmadik negyedben kétgólos hátrányból egyenlítettek parádés átlövésekkel.

A záró nyolc percre kissé elfáradtak a franciák, akik lefordulásból két gólt is kaptak, Zalánki és Vigvári Vince volt befejező, utóbbi ráadásul egy gyönyörű ejtéssel el is döntötte az összecsapást. Ebben a játékrészben a magyarok kedvükre szerezték a gólokat, teljesen felőrölték riválisukat, így megérdemelten diadalmaskodtak.

(MTI)

Ezt is ajánljuk a témában

***

Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ugandai Bubu
2024. január 25. 16:55
Gratulálunk! (Ettól még a francia is szimpatikus csapat! :D) Mennyivel jobb volna, ha ez lenne a kucu kedvenc sportja, nem a magyarfoci. Nem volna a sok kompenzálandó kisebbségi érzés, szájnyalogatás, kényszeresen elbaszott milliárdok a magyar gombfocira.
Héja
2024. január 25. 11:09
Gratulaaaa!
cutcopy
2024. január 24. 22:17
Gratula, bár a franciák nem tényezők ebben a sportban..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!