Újra Balaton-átcsúszás!

2011. november 30. 10:37

Szombaton tengeri kajakosok, szörfösök és vitorlázók részvételével kelnek át a badacsonyörsi öblön a másik oldalra és vissza. A program a badacsonytördemici faluházban folytatódik, ahol szombaton forraltborfőző verseny lesz, különféle kemencés ínyencségekkel.

2011. november 30. 10:37

December 3-án, szombaton délben kezdődik a tél első Balaton-átcsúszása a badacsonytomaji strandon. Tengeri kajakosok, szörfösök és vitorlázók részvételével kelnek át a badacsonyörsi öblön a másik oldalra és vissza. A jeges vízben bemutatják az eszkimózást is, vagyis a borulás utáni visszafordulás technikáját kajakkal. Lesz saját készítésű hagyományos eszkimó kajak, de a Balaton első tradicionális, bambusz rudazatos, rákolló vitorlával hajtott polinéz proája, egy aszimmetrikus katamarán is átkel az öblön.

A Balatonon ma, adott esetben, az sem mehet 500 méternél messzebb a parttól, aki már átevezett az Atlanti óceánon, másodfokú viharjelzésben pedig egyáltalán nem szállhat vízre - olyan tengeri kajakkal sem, mely gyakorlatilag bármilyen időben biztonságos lehet, ahogyan a szörf is közismerten az egyik legalkalmasabb eszköz viharban vitorlázni. Ráadásul komolyabb szörfedzés gyakorlatilag csak viharjelzésben lehetséges. Az adventi átcsúszás alkalmából a Magyar Szörf Szövetség és a tengeri kajakos szakosztály képviselői elmondják, milyen jogszabály-módosításokat javasolnak annak érdekében, hogy ezek ne gátolják a vízisportok szabad gyakorlását. Hasonló a jollevitorlázók problémája is.

Szeremley Huba jóvoltából a kellő hangulatot kitűnő forraltbor is biztosítja majd. A program a badacsonytördemici faluházban folytatódik, ahol szombaton forraltborfőző verseny lesz, különféle kemencés ínyencségekkel.

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
morfondír
2011. december 02. 14:52
Az később lesz. Majd ha lesz jég. http://www.atcsuszas.hu/hu/
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!