A Múzeumok Éjszakájával melegít a PIM

2015. június 15. 14:31

A Múzeumok Éjszakája annak a hagyományosan megrendezett nyári fesztiválnak a felütése, amelyet idén tizenharmadszorra rendez meg a Petőfi Irodalmi Múzeum. Lesz felolvasószínház és Rájátszás, koncertet ad többek között a Budapest Bár, Csákányi Eszter és Für Anikó, Esterházy Péter és Dés László pedig külön esttel jelentkezik.

2015. június 15. 14:31

Két vándor címmel folytatódik a Művészbarátságok című sorozat: ezúttal Burger Barna és Kőrösi Zoltán közreműködésével, akiknek Kékvándor című kötete 2014-ben jelent meg. A fotós és az író barátsága azonban sokkal régebbi keletű. Közös könyvekről, közös életpályákról, mániákról is szó lesz az esten: Kéktúra, vidéki élet és városi lét rejtelmeire derülhet fény Veiszer Alinda kérdései nyomán június 16.-án, melyet június 19.-én a Ferenczi Sándor Egyesület, a József Attila Társaság és a PIM közös műhelybeszélgetése követ a Petőfi Irodalmi Múzeumban. Témája az öregkori férfi-szexualitás és a perverziók világa Junichiró Tanizaki japán író regényei tükrében. A beszélgetés másnapján, szombaton kortárs irodalmi vetélkedővel, kabaréháborúval, számos felolvasással és előadással, valamint irodalmi feladványokkal nehezített szabadulós játékkal készül a Múzeumok Éjszakájára a PIM.

 
A MUZÉJ annak a hagyományosan megrendezett nyári fesztiválnak a felütése, amelyet idén tizenharmadszorra rendez meg a Petőfi Irodalmi Múzeum: így aki a PIM-ben veszi meg a karszalagot, egy 500 Ft-os bont kap, amit a június 22. és július 13. között zajló 13. PIM Nyári Fesztiválon tud beváltani. Tavaly nagy sikere volt a Károlyi-palota hangulatos, árkádos kapualjába szervezett koncerteknek és előadásoknak, ezért idén is számos produkciót ebbe a hangulatos környezetbe szerveztek. Lesz felolvasószínház, zenés felolvasás és Rájátszás, koncertet ad többek között a Budapest Bár, Csákányi Eszter és Für Anikó, Esterházy Péter és Dés László pedig külön esttel jelentkezik. A részletes programot itt lehet megtekinteni.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!