Kevesebb a döglött hal a Balatonban

2013. május 22. 09:26

Idén eddig 619 busa és 7313 egyéb hal tetemét gyűjtötték be, míg tavaly ugyanebben az időszakban 1582 busa és 10 169 egyéb döglött halat kellett eltávolítani a Balatonból.

2013. május 22. 09:26

Idén tavasszal kevesebb haltetemet találtak a halászok a korábbi évekhez képest – közölte a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. az MTI-vel szerdán. Az összesített adatok szerint eddig 619 busa és 7313 egyéb hal tetemét gyűjtötték be, míg a tavalyi esztendő ugyanezen időszakában 1582 busa és 10 169 egyéb döglött halat kellett eltávolítani a Balatonból. Kiemelték, hogy a két évvel ezelőtti jelentős harcsapusztuláshoz képest az idén csupán egyetlen harcsatetemmel találkoztak a halászok.

A jelenség tavasszal azért kerül a figyelem központjába, mert a téli időszakban legyengült és elpusztult halakat a felmelegedő víz nagyjából egy időben veti fel, és a sodródó tetemek a széljárásnak megfelelően koncentrálódhatnak. Bizonyos mértékű halpusztulás természetes jelenség minden halban gazdag vízben – áll a közleményben. A társaságnak minden tavasszal kötelezettsége az elhullott halak összegyűjtése.

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!