Eredményes tiltakozás: Balatonkenese lebontja a vízparti kerítést

2012. július 19. 22:25

Visszavonta korábbi döntését a balatonkenesei képviselő-testület csütörtöki, rendkívüli ülésén, és úgy döntött, hogy lebontatja a július 5-én a parti sétány keskeny sávján felhúzott kerítést.

2012. július 19. 22:25

Horváth József az Alsóréti Üdülő Egyesület elnöke a rendkívüli testületi ülés után elmondta: mintegy száz civil vett részt az ülésen, amelyen ezúttal nem bontakozott ki vita, a testület rövid idő alatt egyhangúlag úgy döntött, hogy korábbi határozatával szemben lebontatja a kerítést.

Tömör István (Fidesz-KDNP), Balatonkenese polgármestere korábban azt MTI-nek azt mondta: az érintett, bejáró nélküli partszakaszra, amely hivatalosan közpark, hiába helyezték ki a Fürödni tilos! táblát, sokan mégis ott fürödtek, ami már balesethez is vezetett.

Akkor hozzátette: az utóbbi időben két panasz is érkezett emiatt hozzájuk, ezért döntött úgy a testület, hogy lekerítik a mintegy 200 méter hosszú, 10-25 méter szélességű parti sávot, majd strandnyitási engedélyt kérnek. Reményeik szerint egy-két héten belül megtörténik a vízminőség-vizsgálat, fogadnak vízi mentőt, elhelyeznek egy strandlejárót, és fizetős strandként megnyithat ez a partszakasz is.

A kerítés ellen komoly civil ellenállás bontakozott ki, Horváth József szerint ennek is köszönhető, hogy a testület visszavonta határozatát. 

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
krisztoforo48
2012. július 21. 09:35
Magyarországon természetes vizek partját 3m-es szélességben nem lehet lekeríteni,csak ezt nem sokan tartják be.Lenne ajvékolás,ha a Balcsi parton egy bulldózerral elindulna valaki és körbejárná!
tetigi
2012. július 20. 14:00
Oh, nem, csak "egy segg elem"...
trespass
2012. július 20. 13:36
Valakinek a városházán szüksége van 200m (éppen fölslegessé vált, olcsó) kerítésre.
Forsz
2012. július 20. 13:30
Na és mi lesz a nyaraló tulajdonosokkal? Továbbra is velük fizetteti az önkormányzat a helyi lakosok szemétszállítását. Április 01-től október 31-ig kötelező a nyaralótulajdonosoknak a szemétszállítási díj, általában heti 110 literes kuka, ha van szemét, ha nincs. Röhej lenne, ha nem lenne bosszantó. Kíváncsi vagyok, kik nyaralnak április elsején, vagy október 31-én a Balaton mellett. Hatalmi arrogancia jellemzi ezt az önkormányzatot.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!