Grass a Grimmekről

2010. július 19. 13:06

Szeptemberben jelenik meg Németországban Günter Grass új könyve a Grimm testvérek szótárkészítői munkájáról. A bemutató után 14 állomásos felolvasókörutat tervez a 82 éves alkotó.

2010. július 19. 13:06

A Grimms Wörter című kötetből az irodalmi Nobel-díjjal kitüntetett író Göttingenben fog felolvasni részleteket szeptember 3-án. A bemutató után 14 állomásos felolvasókörutat tervez a 82 éves alkotó - többek között Hamburgban és Münchenben is. Grass könyve a Németországban főként mesegyűjtőkként ismert, de nyelvészként is jelentős Grimm testvérekről, Wilhelmről és Jacobról szól.

Miután a fivéreket 1838-ban elbocsátották a göttingeni egyetemről, majd azzal bízták meg őket, hogy készítsenek egy német szótárat. A könyv a szógyűjtés hatalmas munkáját mutatja be nagyon érzékletesen. A feladat túl nagynak bizonyult: a szótár először csak 1960-ban, 32 kötetben jelent meg Lipcsében.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!