Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Sajtóértesülés: a Fico elleni merénylő az ellenzéki Progresszív Szlovákia szimpatizánsa lehet

2024. május 15. 18:10

A 71 éves férfi több verseskötetet is írt, valamint tagja a Szlovák Írószövetségnek.

2024. május 15. 18:10

Nyitókép: JOHN MACDOUGALL / AFP

***

Ahogy arról korábban beszámoltunk, lövések dördültek a szlovák kormány nyitrabányai (Handlová) kihelyezett ülését követően. Sajtóinformációk szerint Robert Fico szlovák kormányfőt a gyomrán és a mellkasán érte találat. A feltételezett elkövetőt őrizetbe vették.

A TA3 által közzétett videón hallani, hogy öt lövés dördült el.

A Markíza nevű szlovák kereskedelmi tv csatorna információi szerint a merénylet elkövetője egy 71 éves férfi, akit Juraj Cintulának hívnak. A merénylő több verseskötetet is írt, valamint tagja a Szlovák Írószövetségnek. Egyes információk szerint Cintula az ellenzéki Progresszív Szlovákia szimpatizánsa.

Később a Progresszív Szlovákia cáfolta azokat az álhíreket, hogy a támadó a mozgalmuk tagja volt. Azt is hozzátették, semmilyen kapcsolat nincs köztük és a lövöldöző között.

Határozottan elítéljük a szörnyű tettet”

– tették hozzá.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 169 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
catalina11
2024. május 16. 17:23
A szociáldemokrata kormányfő ellen merényletet követett el egy szélsőséges, a szlovák náci széljobbal (Slovenski Branci) kokettáló férfi." nocsak concrete, és hogyan kokettált?
5m007h 0p3ra70r
2024. május 16. 05:34
#olyanrendesembervót
concrete
2024. május 16. 05:25
A szociáldemokrata kormányfő ellen merényletet követett el egy szélsőséges, a szlovák náci széljobbal (Slovenski Branci) kokettáló férfi. Egy merénylet a merénylő és az áldozat bármilyen pártállása esetén szörnyű, ettől függetlenül a tények kimondása sosem árt.
2024. május 16. 02:11 Szerkesztve
A szocializált emberek a szavazatukkal mutatják ki a politikával való egyetértésüket vagy egyet nem értésüket! A parttalan liberalizmus eredményét láthatjuk a merényletben. Meggyőzték magunkat arról, hogy semmi, amit éreznek vagy tesznek, soha sem rossz, és ezzel indulataik, érzelmeik tetteik erkölcsi alapjává váltak. Alapvetően úgy érezik, hogy jogunk van követeléseket támasztani vagy bizonyos módon viselkedni pusztán az érzéseik miatt. Vészesen hasonlít Donáth, Cseh, Dobrev, Gyurcsány demagógiájához.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!