Rendkívüli!

Békemenet after: közönségtalálkozó Bayer Zsolttal, Mráz Ágoston Sámuellel és Horváth Józseffel szombaton 18 órától

Itt a Putyin-Hszi csúcstalálkozó

2024. május 16. 08:24

Találkozik az orosz és kínai vezető.

2024. május 16. 08:24
null

Fotó: Handout / RUSSIAN PRESIDENTIAL PRESS OFFICE / AFP

 

Kínába érkezett Vlagyimir Putyin orosz elnök, ahol tárgyalásokat folytat Hszi Csin-ping kínai államfővel. 

Ez Putyin első külföldi útja a minapi orosz elnökválasztás óta, 

amit megnyerve immár 25. éve vezeti elnökként vagy kormányfőként Oroszországot.

Egy év alatt harmadszor találkozik a két ország vezetője, miközben Oroszország tovább folytatja háborúját Ukrajna ellen – emlékeztet a BBC. Miközben a Nyugat szankciók százaival sújtotta Oroszországot, 

addig Moszkva Kína felé tovább nyitva erősíti a két ország közötti együttműködést és kereskedelmet.

Putyin és Hszi kiemelik, hogy már rubelben és jüanban zajlik a két ország közötti kereskedelem 90 százaléka. Az elmúlt hónapokban ugyanakkor valamelyest csökkent a kínai export Oroszország felé.

Az ukrajnai háború kapcsán Kína hivatalosan semleges hangot üt meg, a konfliktus befejezésére szólítja fel a feleket, ugyanakkor a szankciók nélküli együttműködéssel és kereskedelemmel továbbra is támogatást nyújt Oroszországnak.

Ezt is ajánljuk a témában


 

 

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-91
2024. június 01. 00:30
🍓 ️ ­­­É­r­t­é­­k­e­l­­d­­­ ­­­a­­­ ­­­s­­z­e­­x­i­­­ ­­­p­­u­­n­­c­­i­m­­­a­t­ 👉 𝐖­­­𝐖­­­𝐖­­­.­­𝐗­­­𝟏­­­𝟖­­.­­­𝐅­­­𝐔­­𝐍
pipa89
2024. május 16. 13:25
Azért megvan az íve a történéseknek. Hszi egyeztet Páriszban Manuval és Ursulával, az európai és a jenki-féle globalisták egy-egy emberével, majd üzleti színezet alatt jön Magyarországra egyeztetni a lehetséges megoldásokról, aztán Putyin megy Hszihez a lehetséges béke-tervet egyeztetni. Néha azon gondolkodom, hogy vajon Manu miért vállalta be az "Őrült" szerepét? Hogy egyfelől elkötelezettnek tűnjön az USA felé, másfelől átterelje a labdát az eurázsiai térfélre....? Jó lenne látni a történések egymásra hatását és az okokat... Ki sakkozik kit felhasználva? Ezen a táblán az országok szimpla tili-tolik.
2024. május 16. 11:12 Szerkesztve
Amerika azon agyalt, hogy a súlypont áttevődött Európáról ázsiára. De azért tesz is róla. Tömöríti ázsiát. Érdekes, hogy az ausztrálok milyen könnyen felejtik, hogy anglia börtön szigete voltak, a japánok meg a két amerikai atombombát. De lehet eccer előjönnek az emlékek. India nehezebben felejt.
5m007h 0p3ra70r
2024. május 16. 09:28
Ődolguk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!