Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Ellenszélben, frontvárosban

2024. május 16. 06:54

Reménykeltő fejlesztések indultak Marosvásárhelyen, ha döcögve is: Soós Zoltán polgármesternek és csapatának nagy ellenállást kellett leküzdenie a frontvárosban. Most újra választás közeleg, amelyen indul a korábbi városvezető, Dorin Florea is.

2024. május 16. 06:54
null
Veczán Zoltán

Nyitókép: Mandiner-archív

Nagy fába vágta a fejszéjét 2020-ban Soós Zoltán, amikor elindult Marosvásárhely polgármesteri posztjáért. A Romániai Magyar Demokrata Szövetség támogatásával, de függetlenként politizáló városvezető elődje, a papíron szintén független Dorin Florea és körei húsz évig uralták Maros megye központját, és bizony a magyar polgármester Antall József-i helyzetben találta magát: jól beágyazott káderek, lezsírozott szerződések, érdekek és szándékok szövevényes hálózata fogadta.

Ez a tartalom csak előfizetők részére elérhető.
Már előfizetőnk?

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tikkadt-szocske
2024. május 16. 07:32 Szerkesztve
Marosvásárhelyen a román polgálmester küldetésszerűen lehetetleníti el a magyar lakosságot, táplalja a nacionalizmust és a korrupciót, szabadidejében meg fékezi a magyar polgármestert. Soós Zoltán ezzel szemben fejleszteni, építeni szeretne. Tessék elmenni szavazni.
bagoly-29
2024. május 16. 07:22
Nem könnyű a vásárhelyiekkel, erősen elrománosodtak, a magyarok meg elhaladárosodtak!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!