A német média különös változása

2024. május 09. 11:21

A médiumok a kormányt kritizálják – de ezt az alapvető feladatukat Németországban évek óta nem látták el.

2024. május 09. 11:21
Boris Kálnoky
Boris Kálnoky

Szenzáció: a német médiumok még képesek az újság­írásra! Az utóbbi években gyakran tűnhetett úgy, hogy Németország véleményvezéreit csak az érdekli, hogy tessenek a kormányzatnak, és a népet kritizálják, most viszont a kormánykritika jön mindenfelől. Különösen brutálisak a Zöldekkel szemben, melynek néhány éve még udvaroltak, most pedig már egy jó szavuk sincs róla.

A Die Welt és a Bild Annalena Baerbock zöldpárti külügyminisztert támadja, naivnak nevezve őt; Lisa Paus szintén zöldpárti családügyi miniszternek a lemondását követelik; Nancy Faeser szocdem belügyminisztert pedig veszélyesnek tartják a vélemény­szabadságra. Ironikusan kérdezi a Die Welt kommentátora, hogy Olaf Scholz kancellárt vajon Olaf kalifának vagy Scholz kalifának kellene neveznie.

Ez a tartalom csak előfizetők részére elérhető.
Már előfizetőnk?

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-83
2024. május 19. 04:47
🍓 ️ ­­I­g­­­a­­­z­­i n­­i­m­­f­­­o­m­­á­­­n­­i­­­á­k­ 👉 𝐖­𝐖­­­𝐖­­­.­­­𝐗­𝟏­𝟖­­.­𝐅­𝐔­­𝐍
Józsi6
2024. május 09. 12:07
2015 óta mondom, hogy Németországból Germanisztan lesz. A Die Welt utolért. 9 év alatt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!