Orbán miatt aggódik az Economist, „veszélyben” a konzervatív gondolat

2024. április 20. 07:24

Egy brüsszeli jobboldali konferencia, amely a bohózat és a kicsinyes zsarnokság keverékébe süllyedt – írja a lap.

2024. április 20. 07:24

Fotó: Thierry Monasse/Getty Images

Mint arról beszámoltunk, nagy port kavart a napokban a Brüsszelben megrendezett NatCon konferencia, amelyet a brüsszeli polgármesternek kis híján sikerült szabotálnia, a rendőrségnek pedig leállítania. A békepárti és migrációellenes rendezvényen számos, nemzetközileg elismert jobboldali gondolkodó és politikus szólalt fel, köztük a magyar miniszterelnök, Orbán Viktor is.

Az eseményen részt vett az Economist brit lap tudósítója is, aki megjegyezte, hogy az volt Nagy-Britannia Európai Unióból való kilépésének egyik előnye, legalábbis Brüsszel lakosai számára, hogy Nigel Farage teljesen eltűnt a város parlamentjéből, kocsmáiból és előadói köréből. Most azonban visszatért a korábbi EP-képviselő, hogy felszólaljon a rendezvényen.

Mint a lap írja, a konferencia egyik főszereplője Orbán Viktor, Magyarország büszkén illiberális miniszterelnöke volt, aki visszaélt a konzervatív ideológiával, amelyet egy kliensrendszer kiépítése érdekében paravánként használt.

A nemzeti konzervatívok kétnapos brüsszeli konferenciája a liberalizmus válságát tükrözte, a szélsőjobbal kialakult összeütközésből a bohózat és a piti zsarnokság ötvözete lett”

– adott sajátos helyzetképet a szerző, aki hozzátette, a magát sértve érző liberalizmus teljes tévedésbe esett, amikor kivezényelte a karhatalmat. Ezzel csak azt igazolta, hogy nem nevezhetjük összeesküvés-elméletnek a konzervatívok által hangoztatott „kirekesztés kultúrája” kifejezést.

Ezt is ajánljuk a témában

A cikk azt is kiemeli: teljes képtelenség az a brüsszeli hivatkozás, amely szerint veszélybe került a közrend, hiszen a belga főváros már egy sor hasonló tanácskozás színhelye – és mindegyik fennakadás nélkül zajlott, legutóbb például két éve, amikor ugyanezt a fórumot látta vendégül. A konferencia témái közt egyébként nem szerepelt semmi olyasmi, amelyet a liberális társadalomnak ne kellene minden további nélkül elviselnie – zárja sorait a szerző.

Összesen 101 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-79
2024. április 30. 22:42
🍓 ️ ­A­ ­d­­ö­g­­ö­­­s­ ­l­­­á­­­n­y­o­k­ ­v­­á­­­r­­­n­­a­k­ ­r­­­á­­­d­­­ 👉 𝗪­­­𝗪­𝗪­­­.­­­𝗖­𝗨­­­𝗠𝟰­­­.­𝗙­𝗨­𝗡
Stingary76
2024. április 20. 16:25 Szerkesztve
Mi tartja vissza ezeket a faszokat, hogy ők is rendezzenek konferenciát? Jöjjenek össze, Leyen, Verhofstadt, Soros, Hunter Biden, az a David vagy ki a franc, aki állandóan velünk foglalkozik, meg Gyurcsány, stb.. meg a többi köcsög, aztán szépen mondják el a véleményüket. Mi akadályozza meg őket ebben? :D Tartsanak összejövetelt Brüsszelben ők is, aztán mondják el mi a stájsz.
csapláros
2024. április 20. 13:59
Pelso j. 2024. április 20. 13:24 csapláros ..."Kösz. Nagyjából erre számítottam. " ... Visszakérdezek: MIT profitált Magyarország a tipikusan liberálnáci 2002-2010 közötti balliberális kormányzásból azon kívül, hogy Magyarország is megtapasztalta hogy VAN, LÉTEZIK ez a fajta ÚJ formájú DIKTATÚRA, amelyet azóta is sikertelenül próbál a Nyugat és az USA letuszkolni a magyarság torkán?? TÉNYEKKEL, számokkal, miegyébbel, ahogyan magad is kérted.???
Pelso j.
2024. április 20. 13:29
catalina11 Az elvtárs szóval nem érzem magam megszólítottnak, Egyébként korunk jellemzője sokkal inkább: az urak viszik a jellegét vesztett közpénzt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!