Marokkói fiatal migránsok okoznak egyre nagyobb gondot a spanyol Melillában

2024. április 24. 22:34

Őrökre és járműveikre is támadnak, jelentős anyagi károkat okozva.

2024. április 24. 22:34

Nyitókép: STRINGER / AFP

Sok a gond a kiskorú illegális migránsokkal Melillában. A Sureste Seguridad nevű biztonsági szolgálatot nyújtó cég panaszt nyújtott be a spanyol enklávé egyik befogadóközpontja, a La Purísima ellen – írta meg a Magyar Nemzet.

A biztonsági cég képviselője szerint folyamatos problémát okoznak a többségében marokkói gyerekek, akik az intézményben dolgozó őrökre és járműveikre is támadnak,  jelentős anyagi károkat okozva. 

A panaszokat azért nyújtották be, mert úgy vélik, hogy a befogadóközpont személyzete nem tesz megfelelő intézkedéseket annak érdekében, hogy megelőzze ezeket az eseteket. A biztonsági cég dolgozóit képviselő egyesület részletes jelentést készített az intézmény hiányosságairól, mind szervezési, mind anyagi eszközök tekintetében. A VOX melillai szárnya szerint nemcsak a biztonsági személyzet, hanem a befogadóközpont dolgozói is súlyos nehézségekkel küzdenek, hiányos létszám és megfelelő eszközök hiányában. Kérdéseik között az is szerepel, hogy miért vannak késő éjjeli órákban gondozó nélkül a fiatalok az udvaron, miközben lenne helyük a hálóteremben.

Eközben a spanyol kormány megállapodott a Kanári-szigetekkel, hogy mintegy 2500 kísérő nélküli afrikai gyermeket átszállítanak a félszigetre és elosztják őket a spanyol régiók között. A tervezett áttelepítés érdekében módosítják a bevándorlási törvényt, mivel az autonóm közösségek önként nem vállalták volna át ezeket a gyerekeket, mivel ellátásuk túl sok nehézséggel járna. 

 

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-80
2024. május 03. 22:14
🍓 ️ ­A­­ ­d­­ö­g­­ö­s­­­ ­l­á­n­­y­o­­­k­ ­v­á­­­r­n­a­­­k­­­ ­r­­á­d­ 👉 𝗪­­𝗪­­­𝗪­­­.­𝗖­­­𝗨­­𝗠𝟰­­­.­𝗙­­­𝗨­𝗡
atti64
2024. április 25. 12:38
IRTANI KELL A PATKÁNY VAGY KULDJÉTEK SZAROS GYÖRGY ELVTÁRHOZ ETESSE ÖKET!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Upuaut
2024. április 25. 08:59
Lőni kell.
mondeos
2024. április 25. 08:03
Álprobléma!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!