Előretörtek az ukránok, csakhogy nagyon nem Ukrajnában

2024. április 18. 21:23

Sorra nyílnak a nagykövetségeik az érintett országban.

2024. április 18. 21:23
Volodimir Zelenszkij ukrán elnök

Nyitókép: Andrei Pugnovschi/Bloomberg via Getty Images

***

Elefántcsontparton nyitott az elmúlt héten nagykövetséget Ukrajna, alig egy nappal azután, hogy a Kongói Demokratikus Köztársaság fővárosában, Kinshasában is így tett volna – írja az AFP nyomán a Baron.

Kijev azért akarja növelni a jelenlétét a fekete kontinensen, hogy valamelyest ellensúlyozza az orosz befolyást, ami igen erős Afrikában.

Makszim Szubh helyettes ukrán külügyér szerint ezzel „egy briliáns új lapot írnak az ukrán-Afrika és az ukrán-elefántcsontparti kapcsolatok történetében”.

Az új nagykövetségek Volodimir Zelenszkij elnök utasításainak eredményeképpen nyílnak, hogy növeljék az ukrán diplomácia jelenlétét Afrikában – mondta Szubh. A kinshasai nagykövetség mellett továbbiak következnek majd: Ghána, Mozambik, Botswana és Ruanda jöhetnek sorban.

„A háború nagyon távolinak tűnik, de az élelmiszerárak katasztrofális növekedése már több millió afrikai család életét érinti”

– fejtegette az ukrán külügyminiszter-helyettes, aki megköszönte az elefántcsontpartiak kiállását Ukrajna egysége mellett az ENSZ ülésein.

Emlékezetes: az ukrán gabona-botrány nemrég Európát éppen azért rázta meg, mert az elvileg afrikai piacokra szánt élelmiszer-alapanyag rejtélyes körülmények között mégis inkább Közép-Európában talált gazdára.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-79
2024. április 30. 22:43
🍓 ️ ­­­A­ ­d­­ö­­­g­­­ö­s­­­ ­l­­­á­­n­­­y­­o­­­k­­­ ­v­á­­­r­­n­a­­k­­­ ­­­r­­á­­­d­ 👉 𝗪­­𝗪­𝗪­­.­­­𝗖­­𝗨­𝗠𝟰­­­.­­𝗙­­­𝗨­­𝗡
Obsitos Technikus
2024. április 19. 09:27
A magyarországi foslékok Bissau-Guineába mennek, jó lesz ez a csontpart a hoholoknak is.
Patika
2024. április 19. 06:31
Zselé banda vezérhangyái egyszerűen csak előrelátók.. Felmérték, hogy primitív kultúrájukkal, hová tudnak menekülni a háborújuk végén... Ugyan ki más akarná ezeket a félresikerül faszistákat befogadni? (talán a Carnegie Hall is ad nekik Bösendorfer zongorát a faszverésükhöz..)
paperfellow
2024. április 19. 05:58
Ezekután afrikában is elküldenek mindenkit a picsába??
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!