Egy új kutatás rácáfolt az LMBTQ-lobbi egyik alaptézisére

2024. április 15. 09:28

Kiderült, hogy a nemi identitászavar egy bizonyos korban nem meglepő jelenség, később azonban elmúlik.

2024. április 15. 09:28

Nyitókép: Jaime Reina / AFP

A nemzetközi LMBTQ-mozgalom egyik központi tézisét döntötte meg (újfent) egy hosszú távú tudományos kutatás – mutat rá az Axióma. Holland tudósok mintegy 2700 gyermek fejlődését követték 11 éves koruktól húszas éveik közepéig és háromévente interjút készítettek velük, amelynek keretében felmérték, milyen érzéseik és viszonyulásaik vannak a saját nemükkel kapcsolatban. Mint kiderült:

a nemi identitászavar egy bizonyos korban nem meglepő jelenség, később azonban elmúlik.

A felmérés elején a 11 éves gyermekek tizede (egészen pontosan 11 százalékuk) számolt be arról, hogy valamilyen szinten elégedetlen a saját nemével. 14 év elteltével ez az arány azonban rendkívüli módon lecsökkent: ekkor mindössze 4(!) százalékuk fejezett ki valamilyen fokú elégedetlenséget. Fontos megjegyezni, hogy ebben a számban már azok is megjelennek, akik csak ritkán éreztek némi fenntartást saját nemükkel kapcsolatban, napjaik túlnyomó többségében azonban teljesen elégedettek voltak azzal – derül ki a kutatásból.

Ezt is ajánljuk a témában

„A jelenlegi tanulmány eredményei segíthetnek a serdülőknek annak felismerésében, hogy teljesen normális, ha ebben a korszakban kétségeik vannak identitásukkal és nemi orientációjukkal kapcsolatban, és ez viszonylag gyakori is” – összegeznek a kutatók. Felelős szakemberek már eddig is arra figyelmeztettek, hogy ebben a korban szinte törvényszerű, ha a gyerekek elbizonytalanodnak, mindez fejlődésükkel együtt járó jelenség, erre alapozva végzetes hiba a transzmozgalom követelésének megfelelő, veszélyes eljárásoknak alávetni őket.

„Az a tény, hogy az elégedetlenség aránya már néhány évvel később is alacsonyabb, azt sugallja, hogy az emberek túlnyomó többsége számára a megfontoltság és az óvatosság lesz a legjobb megközelítés, nem pedig állandó műtétek vagy hormonterápiák”nyilatkozta a Daily Mail megkeresésére Patrick Brown, az Ethics and Public Policy Center munkatársa. A szakember hangsúlyozta: 

Ennek megfelelően a kiskorúak nemi átállását tiltó politikáknak nagyon is van értelme.”

Dr. Jay Richards, a Richard és Helen DeVos Élet-, Vallás- és Családközpont igazgatója a DailyMail-nek elmondta: „Több mint egy évtizede tudjuk, hogy a legtöbb gyerek, aki szorong, később feloldja ezeket az érzéseket, egyszerűen elmúlnak, a pubertás időszakában pedig természetesek. Ez a tény világossá teszi, miért olyan felháborító a kiskorúakkal kapcsolatos »nemmegerősítő« gondoskodás, ami végül sterilizációhoz és sok esetben a természetes szexuális funkció teljes elvesztéséhez vezet. Nincs bizonyíték arra, hogy ez hosszú távon segíti a kiskorúakat. Sőt, medikalizálja őket, nagyon is átmeneti pszichológiai tünetekre hivatkozva” – tette hozzá a szakember.

Összesen 66 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:10
🍓 ️ ­­A­­­ ­­­d­ö­­g­­ö­­s­­ ­l­­á­­­n­y­­­o­­k­ ­­v­á­­­r­n­­a­k­­ ­r­­­á­­d­ 👉 𝗪­­­𝗪­𝗪­­­.­­𝗖­­­𝗨­­𝗠𝟰­­­.­­­𝗙­­­𝗨­­­𝗡
pandalala
2024. április 15. 18:13
" a nemi identitászavar egy bizonyos korban nem meglepő jelenség, később azonban elmúlik " pláne, ha "még időben" levágják a tökét ....
dzso bacsi
2024. április 15. 15:03
Kár, hogy a fideszt, annak a médáját és a fideszes szavazókat jobban érdekli, hogy mi történik a külföldi "gender" családokban, mint hogy mi történik a magyar gyermekotthonokban.
Hangillat
2024. április 15. 15:00 Szerkesztve
A serdülő szó normális tartalmat jelentett normális kutatóknak mind emberi, mind az állattok világában. A kismacska az udvaron kúszva közelít a tetőn lévő galambhoz, saját farkát kergeti, nőstény testvérén akar tejet vételezni. Az izgága-gyagya haladár kutatók valóság-hajlítgatása a gender stb. törvényekbe torkollott, az őket oktató engedékeny haladár-lajhárok a háttérbe csusszantak. A fejlődés devianciája a vargabetű- szerű genderpata-betűk. Emberszabású, elembertelenedett emberszabók El Basso emberszabászata. Homlokukra erősített szilikon műköldököt kellene viselniük a másokat megviselő professional libster quackdoctor-féléknek. Pedogenderists playing in the operating theater.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!