Kemény üzenet: elmondta a pápa, mi a véleménye a genderideológiáról

2024. március 01. 17:20

A katolikus egyházfő szerint a különbségek eltörlése az emberiség eltörlését jelenti.

2024. március 01. 17:20
FERENC pápa; SZENT II. JÁNOS PÁL

A mai kor egyik legnagyobb veszélye a genderideológia, amely megszünteti a különbségeket férfi és nő között – mondta Ferenc pápa a Vatikánban pénteken kezdődött nemzetközi antropológiai konferencia nyitóbeszédében.

A katolikus egyházfő korunk „rossz ideológiájának” nevezte a genderelméletet, amely – hangoztatta – megszünteti a különbségeket, és mindent egyenlővé akar tenni. „A különbségek eltörlése az emberiség eltörlését jelenti” – jelentette ki Ferenc pápa. Korunk legnagyobb veszélyének nevezte a genderideológiát. Úgy vélte, 

a genderelmélettel ellentétben a férfi és a nő megkülönböztetése az, amely „termékeny kontrasztot” teremt. 

Ferenc pápa beszédében egy olvasmányélményére emlékeztetett; Robert Hugh Benson 1907-ben megjelent, A világ ura című regényére. A pápa kifejtette, hogy a jövőről szóló regény jóslatként szólt, mivel előre vetítette az összes különbség eltörlésének szándékát.

(MTI)

Nyitókép: Ferenc pápa misét mutat be a szerzetesrendekért a vatikáni Szent Péter-bazilikában Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepén, a megszentelt élet és a szerzetesek világnapján, 2024. február 2-án. Szent II. János Pál pápa 1997-ben nyilvánította február 2-át a megszentelt élet és a szerzetesek világnapjává. MTI/AP/Andrew Medichini

 

 

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
2024. március 19. 11:14 Szerkesztve
"a különbségek eltörlése az emberiség eltörlését jelenti." Ezek minden eltörölhetetlen különbséget eltörölnének, viszont a nem létező vélt ideológiai felsőbbrendűségükhöz maximálisan ragaszkodnak, abban nagyon is megkülönböztetnek..
ptrfarkas43
2024. március 01. 21:34
A haladóknak nem csak a bibliával, hanem az evolúcióval is problémájuk van, mivel mind kettő ugyanazt állítja, csak az egyik teremtés, a másik fejlődést emleget.
totumfaktum-2
2024. március 01. 20:53
"Megteremtette Isten az embert a maga képmására, Isten képmására teremtette, férfivá és nővé teremtette őket."
2024. március 01. 20:21 Szerkesztve
Egy kultúra addig marad életképes amíg, képes fenntartani a belső ellentmondásait. A kultúra a normák és érdekek közti ellentmondásokat szabályok által kordában tartott formában őrzi meg. Nem egy utópikus szintézis, hanem a szabályozott antinómia a kultúra normál állapota. Akik, a szabályokat akarják felrúgni azok, a kultúra rombolói, a szocializálatlanok. A homogenitásra törekvők a kultúra ellenségei! A szabályok közmegegyezések. Csak a totalitárius társadalom tudja megvalósítani az egységet, a szürke egyformaságot, ami a tökéletes társadalmat jellemezné. Ha egy utópia megvalósul, az mindig totalitarizmushoz vezet. Nem forradalmi tett a közmegegyezés szerinti szabályok semmibe vétele hanem, a társadalom tagadása!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!