Friss térképen mutatták be az orosz előretörést

2024. február 15. 15:52

Avgyijivka kettévágásával lényegében menthetetlenné vált az ukránok számára a helyzet.

2024. február 15. 15:52

A Mandiner vasárnap beszámolt róla, hogy egyre nehezebb helyzetben vannak az ukrán védők Avgyijivka városánál. Amióta az orosz hadsereg egy bravúros művelettel nemrég áttörte a város déli védelmi vonalát, azóta fokozatosan omlik össze a város védelme.

Azóta Avgyijivka kettévágásával lényegében menthetetlenné vált az ukránok számára a helyzet.

A várostól délre Permovajszke faluba is betörtek az orosz csapatok, így az ukránokat egyre több irányból szorongatják.

Csütörtökön egy újabb térképet mutattak be az orosz előretörésről, amit ide kattintva tudnak megtekinteni.

Ezt is ajánljuk a témában

A nyitókép illusztráció. Fotó: STRINGER / ANADOLU AGENCY / ANADOLU AGENCY VIA AFP

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Összesen 77 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lajajakab11
2024. február 17. 19:44
moszkovitáknak INGYEN OROSZ RULETT TRIPLA ezüstgolyóval! Körönként prémium VODKA " KREMLIN Special Metanol " grátisz! ínyenceknek polóniumos KAVIÁR extra! Haladóknak noviCSOKI ! csak a félkegyelműek válaszoljanak!!
backsplash
2024. február 16. 09:39
Avdivka stratégia jelentősége ezennel elveszett. Lasztocskínóé meg majd holnap veszik el, mert már ott ütnek. Senki sem jutott ki Avdivkából. A DPR-esek köszönik Szirszkijnek a kiválóan képzett ukrán egységeket.
Akitlosz
2024. február 16. 01:52
"Az Avdiivka védelméért felelős ukrán Tavria hadműveleti és stratégiai csoport hivatalos elnöke február 15-én közölte, hogy az ukrán fegyveres erők megkezdték az egységek részleges kivonását Avdiivkából „előnyösebb pozíciókba”. Az elmúlt 24 órában az orosz erők nagy sikereket értek el, és átvették az irányítást a stratégiailag fontos ukrán erődök felett a város különböző részein." Orosz zászló leng már a Zenit erődön is és a város szélén ott is, ahol korábban Zelenszkij elnök pózolt. Zenit erőd: https://s2.cdnstatic.space/wp-content/uploads/2024/02/flag1.mp4 Zelenszkij anno: https://s2.cdnstatic.space/wp-content/uploads/2024/02/zel.jpg Ugyanaz a terület most orosz zászlóval: https://s2.cdnstatic.space/wp-content/uploads/2024/02/flag2-2.mp4
remi
2024. február 16. 00:04
Állítólag avdejevka mészárszékké lett, a nagyobb csoport hoholokat FAB-500-assal (termobárikus fejekkel) a kisebbeket sima repeszromboló malacokkal meg minden mással osztják ami éppen eszükbe jut. A hohol hadvezetésnek bakhmutot se sikerült idejében elengedni meg ezt se.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!