„Aki a magyarok ellensége, az Magyarország ellensége!” – kemény üzenetet küldött Lázár a román nacionalista pártnak

2024. február 01. 13:14

A miniszter Orbán Viktorról is karakteres véleményt fogalmazott meg.

2024. február 01. 13:14
LÁZÁR János

„Aki a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) ellensége, az a Fidesz ellensége, aki a magyarok ellensége bárhol a Kárpát-medencében, az Magyarország ellensége” jelentette ki Lázár János építési és közlekedési miniszter a Maszolnak, a romániai Új Magyar Szó online kiadásának nyilatkozva Kolozsváron.

A miniszter a videóinterjúban, amelynek összegzését csütörtökön közölték a portálon, a román sajtóban megjelent azon találgatásokra reagált, amelyek szerint valamiféle együttműködés alakulhat ki az európai konzervatív táboron belül a Fidesz és a Románok Egyesüléséért Szövetség (AUR) között.

Ezt is ajánljuk a témában

Lázár János közölte, az európai konzervatív politikai térben Orbán Viktor miniszterelnök megkerülhetetlen.

„A legrégebb óta a választók bizalmának elnyerésére képes politikus, akinek a legnagyobb tapasztalata, felkészültsége és tekintélye van ebben a táborban. Mellőzhetetlenül erőteljesen képviseli a migráció visszautasítását, a családok támogatását vagy a nemzeti önrendelkezést, szuverenitást mint értékeket”

– hangsúlyozta Lázár.

Közölte: „sunyi fondorlatosság”, hogy Orbán Viktort Európában a konzervatív térfélen meg lehet kerülni, ki lehet cselezni; ezt súlyos tévedésnek, egyszerűen lehetetlennek nevezte.

„Ma nemcsak Európában, hanem a nemzetközi erőtérben – Izraeltől Amerikán keresztül – nemcsak tisztelik a konzervatív erők a magyar miniszterelnököt, hanem szövetségesüknek is tekintik”

– mondta a miniszter.

Lázár János leszögezte, a magyar kormány politikája világos: aki a magyarok ellensége, az Magyarország ellensége.

„Sőt, többet mondok ennél: aki az RMDSZ ellensége, az a Fidesz ellensége”

– jelentette ki, majd úgy fogalmazott: ebből a szempontból azt tartja irányadónak, amit Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke már megfogalmazott, miszerint az AUR veszélyt jelent a magyarságra nézve.

„A magyarságnak össze kell fognia annak érdekében, hogy egy magyarellenes párt előretörését megpróbálja megakadályozni a maga rendelkezésre álló eszközeivel, például úgy, hogy az RMDSZ erősítését segíti” – fogalmazott a Fidesz politikusa.

Lázár János szerint éppen ezért nem mindegy, hogy ki kerül az Európai Parlamentbe a Románia számára rendelkezésre álló mandátumok megszerzésével.

(MTI)

Fotó: MTI/Soós Lajos

 

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Galerida
2024. február 01. 17:19
A románok abban jobbak nálunk, hogy ott az ellenzék sem hazaáruló, hanem elsősorban román.... Cseh Katkáékat mér régen megetették volna egy medvével...vagy többel...
MyOp
2024. február 01. 14:54
Na végre egy románokhoz illő gondolatsor egy felelős magyar politikus szájából.
contractor-2
2024. február 01. 14:27
Román a románok ellen. Minimum érdekes, vagy inkább nevetséges?
grenki-2
2024. február 01. 14:19
Ebben igaza van
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!