NBC: egyre több amerikai tisztviselő csalódott az ukránokban

2023. augusztus 05. 08:58

Ukrajna eddig nagyon kevés területet tudott csak visszaszerezni, nem halad az ellentámadás – írja az amerikai portál.

2023. augusztus 05. 08:58
null

Több amerikai tisztviselő csalódott az ukrán ellentámadás üteme miatt, hiszen aránylag nagyon kis területet tudtak csak felszabadítani az ukrán katonák – tájékoztatott az NBC News.

A portál arra is felhívta a figyelmet, hogy a kijevi kormány másfajta harcot folytat külföldön, mégpedig úgy, hogy megpróbálja megváltoztatni a világ elképzelését az ellentámadás kapcsán. Az ukránok óva intenek attól, hogy a médiában megjelenő tudósítások és kommentárok irreális elvárásokat támasszanak a hadseregük felé, mivel azok állításuk szerint

azt sugallnák, hogy nem tudnak győzni.

A konkrét számokról

Hanna Maliar, Ukrajna védelmi miniszterhelyettese szerint az ellentámadás júniusi megindítása óta

Ukrajna mintegy 241 négyzetkilométernyi területet foglalt vissza az ország déli és keleti részén.

Amennyiben ez az állítás igaznak bizonyul, akkor nagyon valószínű, hogy korábban Antony Blinken amerikai külügyminiszter tévesen állította, hogy Ukrajna visszaszerezte azoknak a területeknek a felét, amelyet Oroszország eredetileg elfoglalt az invázió során. Ezzel kapcsolatban ide kattintva tudnak tájékozódni.

Ezt is ajánljuk a témában

Egyes amerikai tisztviselők csalódottságuknak adtak hangot amiatt, hogy az ukránok visszafogják a legjobban felszerelt és kiképzett egységeik egy részének bevetését, továbbá hogy

nem feltétlenül alkalmazzák az elsajátított modern kiképzési elveket.

Az olvasóink emlékezhetnek rá, a Mandiner korábban arról is beszámolt, hogy a német hadsereg kritizálta a tapasztaltabb ukrán katonákat, akik állításuk szerint kevésbé jól tanulják meg a nyugati kiképzés elveit, vagy egyáltalán nem vesznek részt benne. Amennyiben kíváncsiak rá, hogy

a német hadsereg szerint miért esélytelen az ukrán ellentámadás,

ide kattintva tudnak bővebben olvasni.

***

Ezt is ajánljuk a témában

***

Nyitókép: Brendan Smialowski / AFP

Összesen 77 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tboyka
2023. augusztus 06. 07:16
Amerikai tisztségviselők. Jó duma... Talán amerikai milliárdosok, akik ukrán területek tulajdonosai.
nemecsek-3
2023. augusztus 05. 21:15
Most azt kellene mondani a hír hallatán, hogy húúúú basszus?
ottoka-0
2023. augusztus 05. 16:30
"A német hadsereg kiszivárgott jelentése közölte, miért esélytelen az ukrán ellentámadás Olyan tragikus az ukránok helyzete, hogy a Bundeswehr szerint sem a nyugati kiképzés, sem a jobb fegyverzet, sem a rendelkezésre álló katonák nagy száma nem számít már." Ukrajna megbukott.(?) Várható volt.
nemecsekerno_007
2023. augusztus 05. 15:35
Egyem a szívüket. :))))))))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!