Hoppá: eltűnt Izrael a legnagyobb kínai online platformok térképéről

2023. október 31. 14:24

Sem a Baidun, sem az Alibabán nem nevesítik a zsidó államot.

2023. október 31. 14:24
null

Izrael többé nem található meg Kína vezető online digitális térképein, többek között a Baidu és az Alibaba platformokon – legalább is erről ír a Wall Street Journal internetes felhasználókra hivatkozva. 

A Baidu kínai nyelvű térképein továbbra is szerepelnek mind Izrael, mind a palesztin területek határai, valamint a régió kulcsfontosságú városai. Izraelt azonban már nem azonosítják név szerint. Ugyanez a helyzet az Alibaba térképén, ahol még Luxemburg is név szerint szerepel. Semelyik cég nem kommentálta a jelenséget. A kiadvány szerint nem világos, hogy pontosan mikor tűnt el a térképeikről Izrael neve, de a webes felhasználók a jelek szerint az Izrael-Hamász konfliktus e hónap eleji eszkalálódása óta észlelték a fejleményt. 

A kínai kormány nem foglalt állást a közel-keleti konfliktusban, felszólította a harcoló feleket az ellenségeskedések befejezésére, és elítélte a civilek elleni támadásokat.

Nyitókép: Sergei Savostyanov / POOL / AFP

 

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
robertdenyiro
2023. október 31. 20:48
Most ezt a képet látva, tényleg van benne valami hogy kissé hasonlít a manus a micimackóra. Biztos szereti a mézet.
NDAP1945
2023. október 31. 18:29
Szijjártó hívja be a kínai nagykövetet, azonnal! Zsidó testvereinkkel senki sem bánhat így
Frakk a macskák réme
2023. október 31. 17:06
Már jónéhány éve nem szállítanak oda a sok csalàs miatt, meg ahol a postai címek kaotikusak, a nevek meg egyformàk, pl. Oroszország. Most meg nem akarnak bármire felhasználható príma kis elektronikai cuccokat szállítani.
lájkbajnok
2023. október 31. 15:42
Gondolom Orbánisztán sem. Csak „kínai akkumulátortelep 5321.” néven jelölik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!