A sabbat lejártával nagy valószínűséggel kezdetét veszi a Vaskardok hadművelet szárazföldi fázisa

2023. október 14. 18:14

Rendkívül sűrűn lakott terület. Az ilyen terepen végrehajtott katonai műveletek a legnehezebbek.

2023. október 14. 18:14
Somkuti Bálint
Somkuti Bálint
Facebook

„A sabbat lejártával nagy valószínűséggel megindulnak az izraeli csapatok a Gázai övezet ellen, azaz kezdetét veszi a Vaskardok hadművelet (Operation Iron Swords) szárazföldi fázisa.

Mivel elég keveset tudunk arról pontosan mekkora is ez a terület, álljon itt két térkép. Az elsőn a kiürítendő terület látszik, amely a Gáza vádiig (időszakos folyó) tart. 

A másodikon a négyzetkilométerre vetített népsűrűség látható, illetve a kb. 40×5-12 km széles terület közigazgatási felosztása, valamint Londonra vetített mérete.

A képen jól látható, hogy rendkívül sűrűn lakott terület. Talán az erőszakos folyóátkelés mellett az ilyen terepen végrehajtott katonai műveletek (MOUT - military operations in urban terrain) a legnehezebbek.”

 

Nyitókép: HAZEM BADER/AFP 

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek a Háború Izraelben aktában.

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gyzoltan-2
2023. október 15. 07:02
"A sabbat lejártával nagy valószínűséggel kezdetét veszi a Vaskardok hadművelet szárazföldi fázisa" Somkuti Bálintra számíthatunk, megbízhatóan hozza magát, tévedhetetlenül igazít el mindnyájunkat..! Értékes szakértője a Mandinernek.., s ez minősít! A háziakat is szükségszerű etetni...
Advocate
2023. október 15. 06:53
Reméljük a vaskard hatásosabb lesz mint a vaskupola...
Tommaso
2023. október 14. 22:52
Az iszlamista terroristák fegyveresen betörtek Izraelbe. A gyáva férgek nem katonai objektumokat támadtak, hanem kifejezetten védtelen civil célpontokat kerestek. Több tucat gyereket, köztük csecsemőket mészárolta le, sokuknak LEVÁGTÁK a FEJÉT. Nem hiszen, hogy bárki emberfia is kegyetlenebb, állatiasabb náluk. Talán csak a Hillary Clinton álnevű kommentelő.
survivor
2023. október 14. 22:27
Hiányoznak valakinek az arabok Budapesten ?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!