The Wall Street Journal: Ukrajna az eddigi legnagyobb sikereket érte el a háború kitörése óta

2023. szeptember 01. 07:12

Ez az első alkalom, hogy Ukrajna behatolt az orosz fő védelmi vonal mögé.

2023. szeptember 01. 07:12

Egy ukrán tiszt nyilatkozott az amerikai lapnak a háború jelenlegi állásáról, aki elmondta, Ukrajnának sikerült áttörnie a délkeleti orosz védelmi vonalon, aminek köszönhetően újabb, nagy áttöréseket érhetnek el. Az ukrán ejtőernyősök áttörték a Verbove falu szélén lévő sáncolt orosz állásokat, és ezzel három támadási vonalon sikerült átjutniuk.

Az előrenyomulás azért is számít jelentősnek, mert ez az első alkalom, amikor Ukrajna behatolt az orosz fő védelmi vonal mögé.

Az ukrán katonák most azért harcolnak, hogy elég helyet biztosítsanak a páncélozott harci járműveknek. 

A Wall Street Journal ennek ellenére azt írja, komoly kihívások várnak még Ukrajnára. Bár az utóbbi idők sikerei bizakodásra adhatnak okot, továbbra is komoly akadályok vannak az ukrán katonák előtt, és semmi jele annak, hogy az oroszok összeesnének.

Az ellentámadás célja, hogy Ukrajna délkeleti részén, az Azovi-tengerig leérve kettévágja az orosz megszálló csapatokat, és visszaszerezze a Moszkva által birtokolt ukrán terület közel 20 százalékát, ám a három hónapja tartó akció sokkal inkább egy őrlődő előrenyomulás, mintsem egy gyors lerohanás, ahogy tervezték.

Ezt is ajánljuk a témában

A kezdeti orosz ellenállást követően Ukrajna taktikát váltott, és áttért a kis létszámú gyalogos csapatok fokozatos előrenyomulására. Ezzel a módszerrel sikerült a legutóbbi sikereket is elérni.

***

Nyitókép: STR / PRESS-SERVICE OF COMMANDER-IN-CHIEF OF THE UKRAINIAN ARMED FORCES / AFP
 

 

Összesen 56 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Orange79
2023. szeptember 04. 17:45
Persze-persze. Az ukik akkor is áttörtek ha nem... Balfaszok gyülekezete. Érdekes személyiségre vall ha valaki ezeknek a magyargyűlölő, korrupt bunkóknak szorít.
de France
2023. szeptember 03. 19:29
Dicsőség a hősiesen harcoló ukrán szabadságharcosoknak. Jól kezdődik szeptember.
László Zoltán
2023. szeptember 01. 16:04
Nagyszerű. Csak így tovább!
Vladiszláb
2023. szeptember 01. 13:34
Hitler elpusztítására baromi büszke a nyugat. A magyar gyűlölölő ukrán hitlert ,(zelencki) mikor szeretnék megsemmisíteni????
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!