Tanévnyitás Kárpátalján: betiltották a magyar himnuszt, zászlót és a nemzeti színeket

2023. szeptember 01. 16:47

Folytatódik a Munkácsi II. Rákóczi Ferenc Középiskola kálváriája.

2023. szeptember 01. 16:47

Mint ahogy arról már a Mandiner is beszámolt, a Munkácsi II. Rákóczi Ferenc Középiskola először egy ukrán vezetőt kapott a nyakába, majd kiderült, hogy „ukránosítani” akarja a középiskolát az igazgató és annak helyettese, ugyanis tervben van a magyar idegen nyelvként oktatása, már most szeptembertől ukrán első osztály indítása, a tantárgyak egy részének ukránul oktatása.

Ezt is ajánljuk a témában

 

A szeptember elsejei tanévnyitón pedig megtiltották a magyar himnuszt, tilos volt a magyar zászló és nemzeti színeink használata, az igazgatói köszöntő is csak ukránul hangzott el

 

 – derült ki az iskola friss Facebook-posztjából.

„Viszont volt békés, csendes de határozott kiállás, ima, vers és gyertyagyújtás. Mert nem hagyjuk a templomot és az iskolát! Kitartunk!” – tették hozzá.

Viszont volt békés, csendes de határozott kiállás, ima, vers és gyertyagyújtás. Mert nem hagyjuk a templomot és az iskolát! Kitartunk!

Nyitóképen a munkácsi Turul szobor helyére kerülő ukrán címer. Fotó: Facebook

Összesen 99 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
adrás
2023. szeptember 04. 11:26
Kati nagyon túl játssza a szerepét,jó lenne ha vissza venne egy kicsit!
Mandolini
2023. szeptember 02. 18:54
Igyekezzen, mert 2 éven belül csomagolhat. Megszűnik Ukrajna a régi formájában éa a népek visszaveszik ami az övék volt.
vamonos
2023. szeptember 01. 23:31
Hol van az új nagykövet, megérkezett már? Azonnal a szőnyeg szélére!
julius68-2
2023. szeptember 01. 21:37
Ezekkel a soviniszta, nacionalista ukrán taknyokkal tárgyalni sem érdemes.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!