Robert C. Castel: Hiába jelentik be rendszeresen a magyar médiumok az ukrán áttörést, ennek semmi jele nincs

2023. augusztus 27. 17:40

Az ukrán térképeken sem látni az áttörés jeleit.

2023. augusztus 27. 17:40

A biztonságpolitikai szakértő Facebook-posztban reagált azokra a hírekre, amelyek szerint az ukránok áttörték az első orosz védelmi vonalat. „A tegnapi nap folyamán a magyar média, immár sokadik alkalommal bejelentette, hogy megtörtént az orosz fő védelmi vonal várva várt áttörése. 

Az ukrán térképeken (lásd pl. DeepState) azonban az áttörésnek semmi jelét nem látni”

– írja Robert C. Castel. Hozzátette: „Nem láttunk geolokációs fotókat sem a sárkányfogakkal megspékelt összefüggő védelmi vonalnál megjelenő ukrán erőkről”. Mint kiderült, az orosz tüzérségi, drón-, TOS-1- és légicsapásokat sem a fő védelmi vonal előtt jelölik az ukránok, hanem attól néhány kilométerrel északabbra.

Castel hangsúlyozta azt is, szerinte igen valószínűtlen, hogy egy ilyen szintű sikert Ukrajna „szemérmesen eltitkolt volna” a világ elől, ami a szakértő szerint arra enged következtetni, hogy „bármilyen örömzsivaj, illetve gyászmenet az áttöréssel kapcsolatban, egyelőre megalapozatlan”.

Nyitókép: Facebook, képernyőmentés
 

 

 

Összesen 162 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
fogas paduc
2023. augusztus 29. 12:37
Ez egy titkos áttörés, így senki sem tud róla...
remi
2023. augusztus 28. 11:41
Hohol források szerint ma elfoglalták rabotínót, ruszki milbloggerek szerint meg 10:00-kor (sztem az 11:00 CET) meg nem. Amúgy nem túlzottan érdekelnek a napi hírek, hetek óta ebből állnak, elfoglaltuk, denemis, dehogynem, deakkóse. Pozícióharcok.
Dixtroy
2023. augusztus 28. 11:10
Meghal Prigozsin és hipphopp, elindul a nagy támadás. Tudom, csak véletlen egybeesés.
luisbathhelena
2023. augusztus 28. 05:56
DeepState.... Van humoruk
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!