Nem igaz tehát az, hogy a harcoló feleknek semmiben sem lehet hinni

2023. augusztus 17. 20:55

Megfelelő forráskritikával, bizonyos célokra igenis használhatóak.

2023. augusztus 17. 20:55
Rácz András
Facebook

„Ergo, ez most azon ritka esetek egyike, amikor egy orosz forrás segít abban, hogy meghatározzuk, hol járhatnak az ukrán erők. Ebből a videóból az persze nem derül ki, hogy épp aktuálisan pontosan hol voltak – de az igen, hogy augusztus 15-én, vagy egy-két nappal előtte már Robotynétől délkeletre biztosan jelen voltak, hiszen ott kilőtték egy harckocsijukat.

Sőt, ott voltak már magában a faluban is: a videó végén látható, orosz tüzérségi csapás után füstölő ukrán pozíció ugyanis itt van, Robotyne észak-nyugati részén

Amikor ezt a bejegyzést írom, tudomásom szerint Robotye még orosz kézen van – de éppen az oroszok által közölt, fenti videóból lehet sejteni, hogy ha az ukránok már nemcsak a faluban vannak bent, de megkerülni is elkezdték, akkor ott olyan túl nagy jövője az orosz védőknek már valószínűleg nincs.

Ez egy ízelítő abból, hogy hogyan érdemes használni a harcoló felek által közölt videókat. Megfelelő forráskritikával, bizonyos célokra igenis használhatóak – nem igaz tehát az, hogy a harcoló feleknek semmiben sem lehet hinni. Bizonyos dolgokat el lehet nekik hinni, csak tudni kell, hogy miket.”

Nyitókép: Mandiner

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
öcsicipő
2023. augusztus 18. 16:58
Csak erőlködik a kis - mázas égetett agyagedény -
burmin2
2023. augusztus 18. 13:48
Rendületlenül ontja a hülyeségeit. És ez a faszi szakértő. Szégyen... Inkább fóliázza be magát !
Kétes
2023. augusztus 18. 13:29
Rászputyin! Benne vagy a rácputyicában. Egy lángész vagy! (Ergo megfő a fejeden a feketekávé.) Miért örülsz, ha ruskikkilőnek egy uki tankot? De a baj az, hogy téged nem lehet forrásnak, csak forrásban lévőnek tekinteni.
Lajaking
2023. augusztus 18. 11:04
Tisztelt Rácz úr! Öt hete azt írta, hogy a következő két hét sorsdöntő lesz. Nem lett? Most azt írja, hogy elérték az orosz védelmi vonalakat. Jó. Oké. És? Akkor mi van? Ha elérik, át is törik?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!