Leleplezte Robert C. Castel a CNN ukrán katonai sikerről szóló üres ujjongását

2023. július 29. 07:31

„Mindez akár az ukrán háború és az ukrán nemzeti tragédia szimbóluma is lehetne” – fogalmazott a szakértő.

2023. július 29. 07:31
Egy ukrán katona pihen egy harckocsiban.
Béres Sándor
Béres Sándor

A Mandiner olvasói emlékezhetnek: Robert C. Castel biztonságpolitikai szakértő közösségi oldalán reagált a hírre, miszerint az első az első ukrán harcjármű végre elérte az oroszok első fő védelmi vonalát.

A CNN ujjong, a szakértő nem tudja: sírjon vagy nevessen

Zelenszkij ukrán elnökhöz hasonlóan, aki pénteken az ukrán államiság napja alkalmából elmondott pénteki beszédében kijelentette: „Ukrajna képes és kell is, hogy olyan győzelmet arasson, amely tartósan visszatartja Oroszországot egy újabb agressziótól”, a CNN két műsorvezetője is „ujjongott” a katonai sikeren, amely a szakértő szerint nem szólt másról, mint, hogy 

„egy magányos ukrán harcjármű donkihótos egykedvűséggel döcög a nyílt mezőn. Szemben vele a sárkányfogak hosszú sora vicsorog. Előttük egy alatomosan a végtelenbe húzódó harckocsiárok. A magányos harcjárgány még egyszer, utoljára a levegőbe emeli a hasát a sánc előtti földhányáson és aztán a harckocsiárokba zuhanva letűnik a szintről”.

„Sírnunk kéne ezen vagy nevetnünk?” – vetette fel értékelésében a szakértő, aki szerint Mindez akár az ukrán háború és az ukrán nemzeti tragédia szimbóluma is lehetne.” Erről szóló szemlénket itt olvashatja.

Kapcsolódó vélemény

undefined

Robert C. Castel

Facebook

Idézőjel

Mindez akár az ukrán háború és az ukrán nemzeti tragédia szimbóluma is lehetne.

Német jelentés bizonyítja: eddig valóban sikertelen az ukrán ellentámadás

A szakértő értékelése ráadásul igencsak reálisnak tűnik annak tükrében, hogy

a német hadsereg kiszivárgott jelentése szerint olyan tragikus az ukránok helyzete, hogy a Bundeswehr szerint sem a nyugati kiképzés, sem a jobb fegyverzet, sem a rendelkezésre álló katonák nagy száma nem számít már.

A Bundeswehr jelentése szerint ugyanis  „a parancsnoki struktúra olykor jelentős hiányosságokat mutat, ez pedig részben helytelen és veszélyes döntésekhez vezet”. Erről itt olvashat részletesebben.

A kérdés tehát már csak az, hogy mi érdeke lehet a Nyugatnak abban, hogy hiú ábrándokba kergeti magát az ukrán eredményeket illetően?

Ezt is ajánljuk a témában

***

Nyitókép: DIEGO HERRERA CARCEDO / ANADOLU AGENCY / ANADOLU AGENCY VIA AFP

Összesen 147 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ujferi
2023. szeptember 01. 21:02
Végtelen undorító ez a testvér háború ...
B_kanya
2023. július 30. 08:36
"Akitlosz 2023. július 29. 15:30 Liszicsanszk több mint egy évvel ezelőtti bevétele óta nem ért el sikert a reguláris orosz haderő. " Lemészároltak vagy 100e ukránt meg zsoldost.
Akitlosz
2023. július 29. 15:30
Ha tényleg annyira tragikus az ukrán hadsereg helyzete, akkor miért nem tudja az orosz haderő elfoglalni a 4 annektált megye közül egyiket sem? Hát még Harkovot vagy Odesszát! Liszicsanszk több mint egy évvel ezelőtti bevétele óta nem ért el sikert a reguláris orosz haderő. Bár azt is inkább a csecsenek foglalták el nagyobb részben. Az elit csapataik, az ejtőernyősök, a tengerészgyalogosok sem képesek sikereket elérni.
akosb
2023. július 29. 15:11
höhöDK-s faszparasztnak: 8 ukrán BMP füstöl el néhány perc alatt: https://twitter.com/squatsons/status/1684606926347546624 7 ukrán járművet számol fel egyetlen orosz tank (3 tank + 4 MaxxPro) https://twitter.com/narrative_hole/status/1685251132208111617 És ez csak az elmúlt 2-3 napból van.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!