Takarókat és mellényeket osztogatnak a német bankároknak, hogy ne fázzanak

2023. február 03. 14:08

Ráadásul újrahasznosított anyagból készültek a takarók, így még környezettudatos is a lépés.

2023. február 03. 14:08
null

Sajátos megoldást találtak Németországban a bankok arra, hogyan ne fagyjanak meg dolgozóik: a projekt- és exportfinanszírozással foglalkozó KfW Ipex nevű bank például 800 darab újrahasznosított anyagból készült takarót osztott szét a munkavállalók között, mivel a szabályozások nem engedik 19 foknál melegebbre fűteni a középületeket, ebbe pedig az állami tulajdonban lévő bankok is beletartoznak.

A Helaba pedig külön bélelt mellényeket készíttetett a bankároknak, külön öltözővel, ahol mindenki megtalálhatta a rá pontosan illő ruhadarabot – írja a Bloomberg.

Németországban a jelen szabályozások nem engedik 19 foknál melegebbre fűteni a középületeket, ebbe pedig az állami tulajdonban lévő bankok is beletartoznak.

Ettől azt várják, hogy a fogyasztás csökkenése segíteni fog átvészelni az energiaválságot, a változás azonban számos munkavállaló közérzetét ronthatja, főleg azokét, akik nem kapnak sem takarókat, sem mellényeket.

Vannak azonban szerencsésebbek is: a Deutsche Bank AG 20 fokon tartja az irodáit, mivel privát bank, így nem esik a középületek szabályozása alá.

Nyitókép: Pixabay. Illusztráció.

Összesen 64 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pepu
2023. február 04. 07:29
" újrahasznosított anyagból készültek a takarók" Remélem a tetvek is benne vannak még.
-Zsolt-
2023. február 03. 22:26
Megint kezditek? Pedig eddig már jó néhányszor beégtetek ezzel a németek megfagynak, éhen halnak, stb. marhasággal. Most éppen a német bankárok dideregnek? 🤣🤣🤣
roughneck
2023. február 03. 19:34
Jaj, csak nehogy kiessenek a munkabol szegenyek! Ki fogja utalni Zselenek a pizecskit, ha lebetegszenek? :-))))
Zolotarjov
2023. február 03. 17:37
Nálunk senki nem tartja be a 18 fokot, de ezek a fafejek tuti, hogy tizedre pontosan tartják a 19 fokot.:))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!