Kiberszakértő: Drónharctérré vált az orosz-ukrán konfliktus (videó)

2022. október 18. 21:24

A harcoló felek egyre több nem hadi célra kifejlesztett drónt vetnek be.

2022. október 18. 21:24
null

A Hír TV Háború Ukrajnában című műsorában Bor Olivér kiberszakértőt kérdezték a kamikazedrónokról. Györky Enikő a beszélgetés elején felidézte, hogy az elmúlt napokban az oroszok több ukrán települést ostromoltak kamikazedrónokkal, többek között Kijevet is. „Mit lehet tudni ezekről a kamikazedrónokról?” – tette fel a kérdést a szakértőnek.

Bor Olivér elmondta: „nagyon érdekes ez a kifejezés, és az is, hogy mivé fajult ez a háború a kibertérben és a légtérben egyaránt”. Majd rámutatott, hogy „bár elsőre úgy tűnik, hogy a drónoknak nincs köze a kibertérhez, de valójában nagyon is van:

– húzta alá Bor.

Mind az oroszok, mind az ukránok kifogytak a drónkészletekből

Majd ismertette, hogy mind az orosz, mind az ukrán fél jelentős veszteségeket szenvedett a drónok tekintetében. „Az adok-kapok odáig fajult, hogy mindkét fél elkezdett kereskedelmi forgalomban is kapható drónokat bevetni, mert kifogytak azokból a drónkészletekből, amelyekkel nekivágtak ennek a háborúnak.”

Bor Olivér arról is beszélt, hogy a drónok elleni védekezés egyik módja az elektronikus zavarkeltés, a másik pedig ezen eszközök sérülékenységének a kihasználása. A szakértő felhívta rá a figyelmet, hogy a nem hadicélra kifejlesztett drónok jóval sérülékenyebbek, hamarabb lehet bennük kárt tenni.

A teljes műsort alább tekinthetik meg:

Nyitókép: Képernyőfotó

 

  

 

 

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
looky
2022. október 19. 18:06
Ma egy fotós szakboltban elöttem, két "valamilyen szlávul beszélő" luvnya 5 DJI-t vett. Most állt össze nekem a kép, hogy nem fotós-projekhez kellhetettek ezek nekik :) Ja és jövő hétre is berendeltek a bolttal jó párat a "beszerzők".
DrPepper
2022. október 18. 23:39
Remek a műsor, mindig jön egy-egy újabb fegyver, ami újabb izgalmat hoz a háborúba, ha kezdene unalmassá válni, szemmel láthatólag maga Zelenkszij is élvezi a világméretű fegyvershow-t, aminek Ukrajna a házigazdája.
Zolotarjov
2022. október 18. 22:35
A jövő harckocsijai állítólag drón anyahajók lesznek..
Házam Hazája
2022. október 18. 22:31
15 éve megmondtam, hogy RC a világ :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!