Vajdasági magyar vezető: a migránsinváziót Szerbia déli határán kell megállítani!

2022. augusztus 13. 22:03

A migránsinváziót Szerbia déli határán kell megállítani - mondta a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke szombaton Palicson, a vajdasági magyarság Szent István-napi központi rendezvényén.

2022. augusztus 13. 22:03
null

Pásztor István beszédében részletezte, hogy a migránsok nem válhatnak a nyugati utópiák áldozataivá. Állítása szerint az illegális bevándorlók hónapokon át, egyre frusztráltabban és dühösebben próbálkoznak Európa bevételével.

Annak az Európának a bevételével, amely egyébként, állítása szerint örömmel várja őket.

Úgy fogalmazott, a kettős beszéd helyett a megoldások irányába kell elindulni, de ehhez kétségtelenül meg kell szüntetni a jelenlegi áldatlan állapotokat.

Pásztor István közölte: a magyaroknak vigyázniuk kell szülőföldjükre; együtt kell erőt kifejteniük, hogy ellenállhassunk a 21. század imperialista törekvéseinek, amelyeket globalista törvényszerűségként próbálnak lenyomni a torkunkon.

– szögezte le, majd kijelentette, a helyi magyarság jó állapotban van, köszönhetően mások mellett a két állam kormányának.

Véleménye szerint ez elég is volna ahhoz, hogy megküzdjünk az előttünk álló, ránk zuhanó gazdasági recesszióval, a kialakított energiaválságból következő problémákkal. azonban ha Magyarország és Szerbia nem tud közösen fellépni a migránsáradattal szemben, mindez kevés lesz.

– jelentette ki és úgy szólt, nem kételkedik abban, hogy a nyugat-európai döntéshozók helyesen döntöttek, amikor bevándorlóterületté nyilvánították országaikat, azonban „ezt ne a mi bőrünk árán kívánják megvalósítani”.

Pásztor István közölte: Szent István legfőbb törekvése a béke és a jó viszony megteremtése volt, ebben látta a Kárpát-medence fejlődését és virágzását.

A nemzethez tartozás kiteljesedése az elmúlt tizenkét év nemzeti kormányzásának köszönve aranykorát éli. Vigyázzuk meg mindezeket!” – zárta ünnepi beszédét Pásztor István.

Forrás és nyitókép: MTI

 

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ahaPersze
2022. augusztus 14. 13:18
Ajjaj, szóval a lengyelek után már a szerbek se akkora haverok? Akkor ennyit érnek a nemzetközi kapcsolataink?
Sany Xepi
2022. augusztus 14. 05:41
Migráns ügyben Szerbia pont úgy viselkedik mint az Unió, bárki jöhet és azt csinál náluk amit akar. Nem tudom, a barátság mellett ezt nem lehetne rendezni velük?
europész
2022. augusztus 14. 00:57
Na vegre valaki mar pedzegeti s helyes utat.Vucsics csak puncsol Brusszel fele,bizonyitani akarja mennyire europeer.Az unios tagsag fele kacsingatas benitja a cselekvo kepessegben.Brusszel elvarna,hogy szakitson az orosz baratsaggal ami miatt Szerbia gazdasagilag lehetetlen helyzetbe kerulne.A magyar baratsag amire szuksege van mert nelkulunk biztosan nem tud tovabb lepni az eu fele.A migransok a magyar hatar menti meg magyar telepuleseket megszallas alatt tartjak.Latszik,hogy a szerb vezetes nem kepes a migrans helyzetet kezelni mert fel a rossz nyelvektol. Ha tudnam tanacsolni nekik akkor azt mondanam vallaljak a fuggetlenseget,zavarjak el del fele a migransokat,tartsak meg a hagyomanyos jol mukodo orosz es magyar kapcsolatokat es ne uljenek fel a nyugati felrevezeto gondolkodas modnak torodjenek a sajat hazajuk orszaguk biztonsagaval.Becsuljek es vedjek meg az oshonos magyarokat. Volt mar annyi baj ezen a videken egymassal,hogy abbol mar megtanulhattak volna mikepp kell jo szomszednak lenni.Nem feltetlenul szukseges szamukra az eu tagsag mert ha minden igy folytatodik akkor belathato idon belul szet esik az egesz koceraj.
Zolotarjov
2022. augusztus 13. 23:49
Néhány sátor az éjszaka közepén: easy target..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!