Őrizetbe vették az orosz aktivistát, miután megmérgezték, kétszer is

2022. április 12. 08:13

Legalábbis állítása szerint.

2022. április 12. 08:13
null

Őrizetbe vette a rendőrség Moszkvában Vlagyimir Kara-Murza orosz ellenzéki aktivistát, aki kétszer is megbetegedett, gyanúja szerint mérgezés következtében. Ilja Jasin, egy másik ismert ellenzéki azt írta hétfőn a Twitteren, hogy Kara-Murzát hétfőn moszkvai lakása közelében letartóztatták. Nem tudni, emeltek-e ellene vádat.

Kara-Murza kétszer, 2015-ben és 2017-ben került kórházba mérgezéses tünetekkel. A 2015-ben agyonlőtt Borisz Nyemcov ellenzéki vezető és Mihail Hodorkovszkij Kreml-ellenes volt oligarcha pártfogoltja, az újságíró Kara-Murza az első alkalommal majdnem belehalt a veseelégtelenségbe. Azt gyanította, hogy megmérgezték, de az okot nem állapították meg.

Egy hasonló, hirtelen kialakuló betegség miatt került kórházba 2017-ben, akkor mesterséges kómát idéztek elő a gyógyításakor. Felesége szerint az orvosok megerősítették, hogy mérgezés történt.

(MTI)

Nyitókép: Vlagyimir Kara-Murza. Fotó: Twitter

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Galerida
2022. április 13. 17:08
A jégcsákányt nem lehetett félremagyarázni....
1000bocs
2022. április 12. 20:47
Ez úgy van, hogy a Kreml megmérgezi, majd a kórházban meggyógyítják. A kórházban. Moszkvában. Az orosz orvosok. Ez egy ilyen diktatúra. Ha film lenne, ezen mindenki röhögne, de mivel amcsi propaganda, mindenki komolyan veszi.
tölgy
2022. április 12. 17:50
Oroszországban nem nevezhető senki ellenzékinek addig, amig legalább 2x át nem esett a gaz kormánya mérgezéses merényletén.
APA152
2022. április 12. 17:29
" Őrizetbe vették az orosz aktivistát, miután megmérgezték, kétszer is " Bármibe fogadni mernék,hogy rövid időn belül Orbán is elkezdi " megmérgezni " a mi kedvenc libsijeinket. Persze mindegyik túl fogja élni,mert szívósabbak mint a medveállatkák.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!