A brit szakértő szerint az oroszok nem számoltak a hideggel

2022. március 11. 12:07

Tél tábornok átállt?

2022. március 11. 12:07
null

Éjszaka már most is nulla fok alatti hőmérséklet a jellemző, az elkövetkező napokban azonban még tovább csökkenhet a hőmérséklet Ukrajnában. Az ukrán főváros felé tartó, azonban napok óta nem mozduló hadoszlop harckocsijai, páncélozott harcjárművei és csapatszállítói ennek következtében „negyventonnás mélyhűtőkké” alakulhatnak át – olvasható a birt The Independent lapban.

A lapnak nyilatkozó Glen Grant védelmi szakértő szerint − aki többek között az ukrán haderő modernizációs reformja alatt tanácsadóként dolgozott Kijevben − ez végső soron ahhoz vezethet, hogy a katonák feladják a konvoj védelmét és a környező falvakban, városokban, akár magukat is feladva keresnek menedéket. 

Amennyiben nem jár a motor egész éjszaka, úgy a tankok mélyhűtővé válnak. Nem ülhetnek egy helyben tétlenül, mivel a járművekben a halál vár rájuk”

− fogalmazott a szakértő.

Nyitókép: EyePress News / AFP

Összesen 96 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Alcofrybas
2022. március 12. 15:09
Brit szakertő. UK raj, na.
BostonBoy
2022. március 12. 14:51
Trópusi nép lévén... :)
Kata11
2022. március 12. 14:25
Nulla fok Moszkvában dettó mint Montreálban: langyos tavasz. Bírják, mi is bírtuk. Az angol meg egy szagértő esetleg, nem szakértő.
zovirax
2022. március 12. 09:18
Igen ez érthető hiszen Oroszország egy szubtrópusi ország ahol a telet és hideget még csak hírből sem ismerik...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!