Áderék csak megijedtek, nincs semmi bajuk

2016. november 13. 14:38

Az Új-Zélandon tartózkodó Áder János köztársasági elnök és az őt kísérő delegáció tagjai jól vannak, az ijedtségen kívül nem történt baj, mondta Altorjai Anita, az államfő sajtófőnöke az országban történt földrengést követően.

2016. november 13. 14:38

Az elnök helyi idő szerint szombaton érkezett Új-Zéland fővárosába, Wellingtonba. Új-Zélandot helyi idő szerint hétfőre virradó éjszaka nagy erejű földrengés rázta meg. A közép-európai idő szerint vasárnap délben bekövetkezett 7,4-es erősségű földmozgás epicentruma a Déli-szigeten fekvő Christchurch várostól 91 kilométerre észak-északkeletre, fészke pedig a föld felszíne alatt 10 kilométerre volt. Wellington mintegy 200 kilométerre északra, az Északi-szigeten fekszik.

Altorjai Anita elmondta, hogy a magyar delegáció egy wellingtoni szállodában tartózkodik. Éjfél után néhány perccel érezték az erős földrengést, előbb gyengén, majd egyre erősebben mozogtak a falak, tárgyak estek le a polcokról, csörömpöltek a poharak. A biztonsági protokoll szerint a szállodai szobákból egy első emeleti biztonságos, evakuációs helyiségbe kellett átmenniük. Az első rezgést követően több mint egy tucat gyengébb és erősebb utórezgést éreztek, ezek még most is tartanak. A sajtófőnök kiemelte, hogy Új-Zélandon gyakoriak a földrengések, fel vannak rá készülve, jól szervezett rendszer szerint menekítik ki ilyenkor az embereket az épületekből.

Altorjai Anita közölte, hogy a köztársasági elnök programja egyelőre nem változik. (MTI)

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Pinter68
2016. november 14. 09:37
Áder megijedt. http://static.origos.hu/s/img/i/1505/20150519ader-janos-koztarsasagi-elnok5.jpg?w=644&h=429
Strassnoff Ignác
2016. november 13. 23:06
Biztos hangosan idézett a gazdájától pár bölcsességet, amit ott még az anyaföld sem bírt megtűrni... "Nem esett baja." Már a kibaszott földrengésben sem lehet bízni... Mekkora veszteség lett volna, ha felfordul... A logikai sorrend szerint ki jött volna utána? Első gondolatom Orbán kutyája lett volna. (Nem a Fideszből, a négylábúra gondoltam!) De a kutya ugye értelmes állat, nem lop, meg gerince is van, tehát kiesik. Talán a Wittner Mari...
brekker
2016. november 13. 16:52
Ahol Áder elmosolyodik, ott még a Föld is megremeg. mandiner.hu/cikk/20161111_ader_janos_csupa_mosoly_ausztraliaban
még fokozza
2016. november 13. 15:09
Altorjai Anitának, ha nem bulvár, arról kellett volna beszámolnia: Áder János nem félt és nem ijedt meg. Ő a köztársasági elnökünk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!