Sűrű hétvégéje volt a balatoni vízirendőröknek: 19 embert mentettek ki a tóból

2023. július 03. 11:01

Műszaki hibás vitorlások utasait, a viharos szélben vízibiciklikkel, és SUP-okkal elsodródó fürdőzőket segítettek a partra.

2023. július 03. 11:01
null

A rendőrség összesítése szerint több az elmúlt hétvége folyamán a strandolók több esetben kerültek olyan helyzetbe, amiből a vízirendőrök segítsége nélkül nem tudtak volna biztonságosan partra jutni.

Műszaki hibás vitorlások utasait, a viharos szélben vízibiciklikkel, és SUP-okkal elsodródó fürdőzőket segítettek ki szorult helyzetükből az egyenruhások.

Azt tanácsolják a nyaralóknak, hogy aki nem tud úszni, az ne menjen be a természetes vizekbe, inkább a parti sávban hűsítse magát, továbbá a gyengén úszók csak a sekély vízben fürödjenek. 

Soha ne távolodjanak el messze a parttól olyan eszközökkel, amelyek használatával még csak most ismerkednek”

– kérték a strandolóktól, akiknek azt javasolták, hogy kerüljék a vízibiciklikről, egyéb fürdőeszközökről a hirtelen vízbe ugrást, hiszen nem biztos, hogy „tisztában vagyunk a mélységgel, valamint a vízhőmérséklet is hirtelen sokkhatással van a szervezetre”. A Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság felhívja a figyelmet, hogy amennyiben a tó vízfelületén bajba kerülnek vagy bajba jutott személyt, személyeket észlelnek, tegyenek bejelentést az ingyenes 1817-es segélyhívó telefonszámon!

„A vízbe fulladás egy csöndes folyamat" - szakértő hívta fel a figyelmet a strandolás veszélyeire

Ha egy ember elmerül, azt azonnal csak a közvetlen környezete érzékeli.

Nyitókép: MTI/Vasvári Tamás

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
luxusbatar
2023. július 03. 13:47
Semmilyen olyan vízbe nem teszem be a lábam, amiben legalább a lábfejemet nem látom. Egészen egyszerűen azért, mert az ilyen víz koszos.
5m007h 0p3ra70r
2023. július 03. 12:04
"Sűrű hétvégéje volt a balatoni vízirendőröknek: 19 embert mentettek ki a tóból" Megmentették őket a KGB merénylettől? "Csuvasföld ügyésze úszás közben megfulladt." https://mandiner.hu/cikk/20230703_kulfold_oroszorszag_koztisztviselo_halaleset_csuvas_koztarsasag
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!