Ilyet se hallott még! Így hangzik a Reptér verklin! (VIDEÓ)

2023. március 31. 11:36

Eddig is nagyot néztek az emberek, amikor feltűnt a Kackiás Verklis az ország számtalan pontján és elkezdett játszani, ám mikor rákezd Korda György Repterére, nincs ember, aki ne kapná fel a fejét.

2023. március 31. 11:36
null
Sal Endre
Sal Endre

Ring István nyolc éve járja a rendezvényeket. A paksi illetőségű, valóban kackiás bajszú férfi korábban évtizedekig zenekarokban szaxofonozott vagy éppen tárogatózott, de aztán beleszeretett a verklibe. Abba a hangszerbe, amely a századelőn Magyarországon is népszerű volt, ám később kikopott a köztudatból. A Kackiás Verklisnek két hangszere is van, mindkettőt Berlinben, egy híres-neves mesternél csináltatta. De hogyan jutott eszébe, hogy feldolgozza Korda György számát? „Még harminc éve a zenekarommal játszottuk ezt a számot, aztán egyszer csak mondtam a páromnak: de mafla vagyok, itt ez a sláger, miért nem verkliztem el eddig?” – mondja Ring István. Megtette, s azóta ez az egyik kedvence a hallgatóságának.

 

@kackiasverklis Reptér, verklire hangszerelve #kackiasverklis #kintorna #bajusz #fajatek #jatszoter#utcazene#ring#istvan#cilinder#kalap#verkli#velocipéd#retro#zene ♬ eredeti hang – kackiasverklis - Kackiás Verklis - Ring István

 

Nyitókép: Facebook.com/kackiasverklis

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Takarító
2023. április 01. 04:42
A verklijánek jobb a hangja, mint neki. Az legalább nem hamis.
Welszibard
2023. március 31. 13:33
A "Kackiás verkli" nem verkli, hanem sípláda. A régi, utcai házaló verklik tulajdonképpen mechanikusan programozott gépzongorák voltak, a sípláda pedig egy mini orgona, amiben fujtatós légkamra van a sípokat pedig egy programozott papír lyukkártya szalag verérli, ami kézi tekeréssel működtet. Számomra az igazi verkli hangulatot nem adja a sípláda.
Welszibard
2023. március 31. 13:27
Ez a youtoube video (Kazal László - Lóránt Lenke) sem vegytiszta verkli zene, hanem eyéb zevekarral van felturbózva.
Osztap Bender
2023. március 31. 12:55
Bizony, a hatvanas évek elején még járták néhányan a pesti bérházakat, ahol udvar volt. Újságpapírba szorított 1 vagy 2 forintosokat dobáltak le nekik a lakók az emeletekről. A verklijük kicsit más (nagyobb és jobb hangú) volt ennél, de az is előfordulhat, hogy nagyon közeli ez a hangfelvétel. Itt egy link ahol igazi verklis a hangulat és igazi színészek énekelnek: https://www.youtube.com/watch?v=2rpARtASQPE&list=RDEMWkSIxW4MfW0NvRbhe5mVZw&start_radio=1&ab_channel=csuberda
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!