Fűtés és áram nélkül maradhat a télre Ukrajna egy része

2022. november 02. 11:21

Az ukrán fővárosban súlyos áramkimaradások vannak az infrastruktúrát ért támadások miatt.

2022. november 02. 11:21
null

Vitalij Klicsko ukrán főpolgármester tájékoztatása szerint ezer melegedőállomást telepítenek Kijevben a télre, ugyanis súlyos gondot okoz az áramellátás és az ivóvíz biztosítása. Klicsko szerdán elmondta, a döntés mögött az ukrán főváros energetikai infrastruktúráját ért rakétatámadások miatt kényszerültek erre – írja a Guardian

A politikus szerint a főváros jelentős része van jelenleg áram és víz nélkül, miután az elmúlt hetekben az orosz hatóságok az energetikai létesítmények csaknem felét lebombázták.

A városvezető szerint a melegedőkben generátorokkal biztosítják az áramot és vízkészletekkel is készülnek. A főpolgármester nyilatkozatával egy időben Kijev megye kormányzója közösségi oldalán tette közzé, hogy a régióban több mint 15 ezer otthonban nincs áram.

Olekszij Kuleba szerint további támadások esetén az sem kizárt, hogy az egész megyében elmegy az áram, ezért fontosnak nevezte az ukrán légvédelem hatékonyabb fellépését. 

– mondta egy interjúban Kuleba, aki szerint az áramszünetek okán megszűnhet a fűtés is, mivel sok helyen az az áramhoz van kötve. 

A kormányzó szerint a megyében 750 melegedőt építenek, ahova vízért és élelemért is lehet fordulni, valamint a következő két hétben 425 atombunkert is létrehoznak. 

Nyitókép: Sergei Supinsky/AFP

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Dezsőke
2022. november 03. 09:03
biztonságos helyre kell költözni, nem fagyhatnak meg az ukrán családok...
Dezsőke
2022. november 02. 21:39
gondolom nincsenek lezárva a határok, aki fázik mehet.., sőt menni kell. senki nem fagyhat meg
Simon Attila
2022. november 02. 15:30
Rábasztok Köcsögök! Ki nem szarja le? Fagyjatok meg, rohadjatok meg. Képesek lennétek egész Európát belerángatni a mocskos háborútokba. Magyarország segít nektek. Naponta 10 ezrével özönlenek a menekültek hozzánk. Ti meg válaszként ellenségként tekintettek ránk, mert befogadjuk az ukránokat és a kárpátaljai magyarokat? Basszátok szájba a jó kúrva ukrán anyátokat!
FeketeFehér
2022. november 02. 13:59
Mert Putyin annyira gondoskodik az ukrán civilekről.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!