Szijjártó a CNN riporterének: A törvény nem szól az LMBTQ-közösségről, ez hazugság, ez álhír

2021. november 30. 08:51

A külgazdasági és külügyminiszter élő adásban válaszolt a CNN riporterének kérdéseire.

2021. november 30. 08:51
null

Szijjártó Péter közösségi oldalán osztotta meg a CNN vele készített interjúját, a videóhoz azt írta: „1 CNN interjú = 3 kérdés = 3 hamis állítás.” A riporter első kérdése a magyarországi Covid-helyzetre vonatkozott, nevezetesen, hogy minek köszönhető az alacsony átoltottság.

Szijjártó Péter válaszában kifejtette, hogy a jelenlegi átoltottság hazánkban 70 százalékos, a cél természetesen a 100 százalékos átoltottság, amelynek

semmilyen fizikai akadálya nincsen, hiszen több millió beadásra váró vakcina áll rendelkezésre a raktárakban,

illetve Magyarországon jelenleg regisztráció nélkül, néhány perc alatt bárki megkaphatja az oltást. A tárcavezető emlékeztetett:

a harmadik oltások tekintetében elsők vagyunk az Európai Unióban,

ez jelenleg 35-36 %-ot jelent, ami kiemelt jelentőségű az új variánsok megjelenése miatt.

Jogállamiság és LMBTQ

A kérdésre miszerint a magyar kormány válaszolt-e már az Európai Bizottság levelére, amelyben jogállamisággal kapcsolatos aggályokat vetettek fel, a miniszter elmondta: ha az Európai Uniónak kérdései vannak, mindenképpen válaszolni fognak, de hangsúlyozta: a viták alapvetően arra vezethetőek vissza, hogy az Unió jövőjét illetően Magyarország egy kisebbségi álláspontot képvisel, amely

az erős autonóm tagállamok szövetségét támogatja egy Európai Egyesült Államokkal szemben.

Az interjúban előkerült az a nemrégiben elfogadott törvénycsomag is, amely a riporternő megfogalmazása szerint meleg- és leszbikusellenes.

„Miért tagjai egy olyan klubnak, amelynek úgy tűnik nem akarják betartani a szabályait?” – hangzott a kérdés, amelyre válaszul Szijjártó Péter kifejtette: 

„Nem fogadtunk el semmilyen melegellenes törvényt. A magyar parlament, – amit demokratikus úton választottak meg – elfogadott egy törvényt a gyermekek védelméről. Ez a törvény biztosítja, hogy a gyeremekek szexuális felvilágosítása kizárólagosan a szülők joga, és ez nem mond semmit az LMBTQ közösségről, ez hazugság, ez álhír.”

Nyitókép: Facebook

 

Összesen 281 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zakar zoltán béla
2021. november 30. 19:42
Amanpour a legjobb!...............
jánosbácsi
2021. november 30. 19:39
Még mindig nem tiltották ki Amerikából?
Sanyi333
2021. november 30. 16:23
Tisztelt Külügyminiszter Úr! Ezeket nem érdekli az igazság, sem az ésszerűség. Választás után kérném a létszámukhoz arányosan kezelni ezt a degenerált bandát. Őszintén ha nőből operálnak "férfit" az nem lesz férfi, ha egy férfinak levágják a farkát az meg jól rábaszott, ha olyan hülye,hogy levágatta. Mindkettő egy ronda lény lesz.
florin
2021. november 30. 16:11
Szuper volt, kösz szépen Külügyminiszter Úr! Helyre kerültek a dolgok a libsi főtévében....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!